Vidurio rytų įkvėptose burokėlių ir granatų salotose gausu geležies, vitamino C ir antioksidantų.
Pastarųjų yra labai daug granatose, kurios laikomos antioksidantų šaltiniu.
Šiomis salotomis siūlau būtinai papildyti savo racioną tiems, kurie turi mažakraujystę, širdies ir virškinimo problemų. Taip pat norintiems stiprinti imunitetą.
Reikės:
3 virtų arba orkaitėje keptų burokėlių
Vienos granatos
Ryšulėlio petražolių
1 valg. Šaukšto alyvuogių aliejaus
1 citrinos spaustų sulčių
1valg. Šauksto granatų melasos (jei neturite, nors labai lengva pasidaryti ir pačiam, galite naudoti balzamiko actą)
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nuluptus virtus burokėlius supjaustome kubeliais, sudedame kartu į indą su smulkintomis petražolėmis ir granatų sėklomis. Įpilame aliejaus, citrinos sulčių ir granatų melasos. Užberiame druskos ir juodųjų pipirų. Viską išmaišome.
Patiekime prie mėsos ir žuvies patiekalų, skanaus!