Sveikuolių salotos – tiks Kalėdoms prie mėsos ir žuvies patiekalų

2024 m. gruodžio 1 d. 13:41
Julija „Sumac Spice“
Sveikuolių salotos. Naujas lengvas receptas – tiks Kalėdoms prie mėsos ir žuvies patiekalų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Vidurio rytų įkvėptose burokėlių ir granatų salotose gausu geležies, vitamino C ir antioksidantų.
Pastarųjų yra labai daug granatose, kurios laikomos antioksidantų šaltiniu.
Šiomis salotomis siūlau būtinai papildyti savo racioną tiems, kurie turi mažakraujystę, širdies ir virškinimo problemų. Taip pat norintiems stiprinti imunitetą.
Reikės:
3 virtų arba orkaitėje keptų burokėlių
Vienos granatos
Ryšulėlio petražolių
1 valg. Šaukšto alyvuogių aliejaus
1 citrinos spaustų sulčių
1valg. Šauksto granatų melasos (jei neturite, nors labai lengva pasidaryti ir pačiam, galite naudoti balzamiko actą)
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nuluptus virtus burokėlius supjaustome kubeliais, sudedame kartu į indą su smulkintomis petražolėmis ir granatų sėklomis. Įpilame aliejaus, citrinos sulčių ir granatų melasos. Užberiame druskos ir juodųjų pipirų. Viską išmaišome.
Patiekime prie mėsos ir žuvies patiekalų, skanaus!
 
burokėliaisalotosKalėdos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.