Užpilate tirpią kavą, renkatės kavos aparato paruoštą, o gal mėgstate itališkų tradicijų įkvėptą kavos ruošimo būdą ir turite mokos kavinuką?
Jei mėgstate stiprią juodą itališką espreso, ar žinote, kaip taisyklingai išvirti ją mokos kavinuku, kad ši būtų aromatinga, atskleistų savo skonį, tačiau neapkarstų?
Reikės:
mokos kavinukui skirtos kavos
šilto vandens
Gaminimas:
Į apatinę kavinuko dalį, skirtą vandeniui, pripilkite pašildyto vandens iki apsauginio vožtuvo. Naudojant šaltą vandenį kava gali apkarsti. Filtrą iki pat viršaus pripildykite maltos kavos. Prisukite apatinę kavinuko dalį prie viršutinės.
Padėkite kavinuką ant vidutinio stiprumo ugnies ir palikite atvirą viršutinį dangtį. Kai pusė kavos bus išbėgę į viršų, dangtį uždarykite ir išjunkite ugnį.
Mokos kavinuką svarbu plauti tik karštu vandeniu, griežtai draudžiama naudoti bet kokį indų ploviklį ar plauti indaplovėje, nes agresyvios medžiagos gali apgadinti kavinuko sienas, be to, susikaupusios viduje jos sugadintų tobulą kavos skonį.