Kaip taisyklingai virti espreso kavą, kad ši neapkarstų?

2024 m. lapkričio 29 d. 10:26
Daugelio iš mūsų rytas prasideda juodos kavos puodeliu. Kaip jūs kiekvieną rytą ruošiate šį gėrimą?
Daugiau nuotraukų (3)
Užpilate tirpią kavą, renkatės kavos aparato paruoštą, o gal mėgstate itališkų tradicijų įkvėptą kavos ruošimo būdą ir turite mokos kavinuką? 
Jei mėgstate stiprią juodą itališką espreso, ar žinote, kaip taisyklingai išvirti ją mokos kavinuku, kad ši būtų aromatinga, atskleistų savo skonį, tačiau neapkarstų?
Reikės:
mokos kavinukui skirtos kavos
šilto vandens
Gaminimas:
Į apatinę kavinuko dalį, skirtą vandeniui, pripilkite pašildyto vandens iki apsauginio vožtuvo. Naudojant šaltą vandenį kava gali apkarsti. Filtrą iki pat viršaus pripildykite maltos kavos. Prisukite apatinę kavinuko dalį prie viršutinės.
Padėkite kavinuką ant vidutinio stiprumo ugnies ir palikite atvirą viršutinį dangtį. Kai pusė kavos bus išbėgę į viršų, dangtį uždarykite ir išjunkite ugnį.
Mokos kavinuką svarbu plauti tik karštu vandeniu, griežtai draudžiama naudoti bet kokį indų ploviklį ar plauti indaplovėje, nes agresyvios medžiagos gali apgadinti kavinuko sienas, be to, susikaupusios viduje jos sugadintų tobulą kavos skonį.
Kavaespreso kavakavinukas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.