Sriuba, kuriai reikia ypatingo pasiruošimo ir nusiteikimo – svarbiausia tinkamai paruošti kiaulės skrandį

2024 m. lapkričio 26 d. 16:52
„Kviečiu į virtuvę“
Blėkų sriuba. Užsikrėčiau nuo Lauros „Bulvių košė“ meile subproduktams. Pradėjau daugiau domėtis, skaityti ir bandyti prisivilioti dar neragautus arba jau kiek pamirštus subproduktus, tokius kaip plaučiai, skrandis.
Daugiau nuotraukų (2)
O kai domiesi, labai nori ir apie tai kalbi, tų produktų kažkaip imi ir randi, jų gauni. Įsitikinau šimtą kartų, kad reikia kalbėti ir išsiklabėti tai, kas domina ir yra įdomu. Taip įvyko su blėkų sriuba. Jos receptu su manimi pasidalino buvusi kolegė Ligita. Taip sriubą su kiaulės skrandžiu ji verda daug metų.
Pamėginau virti ir aš. Valgiau šią sriubą aš su mama ir mergaitėmis. Vyriškoji pusė kažkaip ėmė ir neišdrįso. Bet nuoširdžiai sakau – nieko baisaus toje sriuboje nėra, nei kvapo, nei skonio. Skani miežinių kruopų sriuba su mėsos gabalėliais. Jeigu esate ragavę vištų skrandukų, tai čia tikrai nieko baisiau.
Pirmiausiai rašau, kaip tinkamai paruošti kiaulės skrandį. O jau antras etapas bus sriubos virimas.
Kaip paruošti kiaulės skrandį? Kiaulės skrandį nuplauname po tekančiu vandeniu. Supjaustome stambiais gabalais. Ir gausiai įtriname druska. Taip dingsta šiek tiek „nemalonus“ kvapas.
Taip paruoštą skrandį galima dėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve, kol prireiks arba gaminti iš karto. Gerai nuplauname druskos perteklių ir numirkome. Į puodą dedame skrandį, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti.
Šiek tiek paverdame. Nupilame skystį. Į puodą dedame morką, svogūną, porą, česnako, kelis lauro lapus, pipirų grūdeliais užpilame dar kartą vandeniu ir verdame apie 1,5 val, kol skrandis išvirs. Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Sriubai:
4 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
1 poras;
30 g sviesto;
2 v. š. miežinių kruopų;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
2 l vandens;
1 v. š. smulkintų krapų;
Išvirtas kiaulės skrandis (naudojau tik dalį skrandžio).
Daržoves nulupame. Morką sutrakuojame, svogūną, česnaką ir porą supjaustome nedideliais gabalėliais, bulves kubeliais. Puode ištirpiname sviestą ir pakepiname morką, svogūną, porą ir česnaką.
Sudedame bulves, beriame miežines kruopas, druskos, pipirų. Užpilame vandeniu ir verdame apie 20 min. Sudedame gabalėliais pjaustytą kiaulės skrandį. Ir dar kartą užverdame sriubą. Pagardiname krapais.
sriubaKiaulienaskrandis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.