Sultingi obuoliai su varškės įdaru, pagardinti razinomis, sukuria nepakartojamą skonio derinį.
Desertas lengvai paruošiamas ir idealiai tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventinėms progoms.
Reikės:
2 obuolių
180 gr. varškės,
1 v.š. jogurto arba grietinės,
cukraus,
medaus (pagal poreikį),
saujos razinų,
migdolų drožlių
Gaminimo eiga:
Obuolius perpjoviau pusiau, išskobiau sėklytes (padariau krepšelius) ir subadžiau keliose vietose, kad kepant nesutrūkinėtų. Varškę sutryniau su jogurtu, pagardinau žiupsneliu cukraus, įbėriau verdančiu vandeniu nuplikytas razinas ir išmaišiau.
Varškės masę sudėjau į obuolių puseles ir užbarsčiau migdolų drožlių. Į kepimo indą patiesiau kepimo popierių, sudėjau paruoštas obuolių puseles ir pašoviau kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 20 – 25 min. Iškeptus obuolius pagardinau medumi.
Gardžių akimirkų.