Mūsų namuose tai viena skaniausių sriubų, ji tokia šildanti ir pilna skonio.
Tiršta ir soti – kažkur pusiaukelėje tarp sriubos ir troškinio.
Patiekiant čili sriubą būtinai reikia daug skanaus tįstančio sūrio. O šalia labai tinka česnakinis batonas ar tiesiog paskrudinta duonelė, aptepta česnakiniu sviestu.
Reikės:
~0,5 kg jautienos faršo
1 skardinės konservuotų pupelių
2 skardinės luptų pomidorų
1 skardinės konservuotų kukurūzų
kelių skiltelių česnako
nedidelio svogūno
Pomidorų padažo čili pipiriukų kitų prieskonių pagal skonį
Tarkuoto fermentinio sūrio (patiekiant)
Gaminimas:
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti. Įberti susmulkintus česnakus, svogūnus. Pakepinti kelias minutes. Sudėti faršą, įdėti prieskonių (pipirų, druskos), kepti maišant, sudėti smulkintus pomidorus.
Įberti kukurūzų, įdėti čili pipirus ir pagal skonį įdėti pomidorų padažo.
Galiausiai įdėti pupeles ir patroškinti dar keletą minučių.
Patiekiant į dubenėlį įdėti žiupsnį tarkuoto fermentinio sūrio.
Elena Kiliauskienė