TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė neslėpė – dėl to pasukti galvą ne kartą teko ir jai. Tačiau per tiek metų pavyko atrasti keletą receptų, kuriais ji mielai dalijasi ir su kitais tėveliais.
„Laidoje paruošiau tokius užkandžius, kuriuos labai mėgsta mano vaikai. Šįkart gaminau desertą be cukraus, be miltų, be pieno ir be riebalų. Ir nors tokių desertų mano virtuvėje beveik neįmanoma pamatyti, šie datulių triufeliai yra ne tik sveikesnė alternatyva, bet ir labai skanūs“, – intrigavo ji.
Kaip pasigaminti šį desertą, K. Starkienė atskleidė nedelsdama. Tiesa, ji atkreipė dėmesį, kad šiame recepte nėra ingredientų kiekių – juos galima koreguoti pagal skonį. Tačiau saldainių pagrindas yra datulės, tad būtent jų reikėtų daugiausiai.
Datulių triufeliai
Jums reikės:
datulių;
graikiniu riešutų;
kakavos;
cinamono;
maltų gvazdikėlių;
malto muskato riešuto;
malto imbiero;
romo;
druskos;
juodojo šokolado;
Gaminimo eiga:
Datules nuplaukite, išimkite kauliuką ir sudėkite į smulkintuvą kartu su puse porcijos riešutų, kakava, prieskoniais ir romu. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Likusius riešutus susmulkinkite, suberkite į jau paruoštą masę ir gerai išmaišykite. Masė turėtų būti lipni, bet gana tvirta, kad galėtumėte suformuoti rutuliukus. Formuoti saldainius lengviau drėgnomis rankomis. Šokoladą ištirpinkite ir jame pamirkykite saldainius. Palikite šaldytuve, kad sustingtų, o tuomet mėgaukitės!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!