Prisiminkite šią senolių dievintą daržovę: traškios marinuotos ropės – tobulos ir kaip užkandis, ir prie mėsos patiekalų

2024 m. lapkričio 14 d. 15:06
Julija „Sumac Spice“
Receptas
Trumpai marinuotos ropės.
Daugiau nuotraukų (3)
Labai populiarus užkandis prie mėsos patiekalų, tokių kaip shawarma, vištienos vėrinukų ir kt.
Turbūt dauguma iš mūsų prisimena pasaką apie ropę, kuri užaugo tokia didelė, kad ją turėjo rauti visa šeima.
Gaila, kad mūsų virtuvėje ropė ilgainiui tapo užmiršta. Siūlau prisiminti šią puikią daržovę ir jei esate marinuotų daržovių gerbėjas ir dar nebandėte marinuotų ropių, būtinai išbandykite šį paprastą receptą!
Reikės:
1 1/2 puodelio verdančio vandens
Pusės puodelio acto (aš naudoju spirito actą)
2 šaukštų akmens druskos (jokiais būdais ne jūros, nes joje esantis jodas minkština daržoves)
1 skiltelės česnako (patartina sutrinti)
Dviejų lauro lapelių
3 mažų ropių (jas nulupti ir supjaustyti)
Vieno nedidelio buroko (jis nudažo ropes rožine spalva)
Juodųjų pipirų
Gaminimas:
Į stiklainėlį suberiame juoduosius pipirus, įdedame lauro lapelius, sudedame ropes, česnaką ir buroko griežinėlius. Užpilame vandens, acto ir druskos mišiniu. Sandariai uždarome. Kai atvėsta, dedame į šaltą ir tamsią vietą ir laikome apie 4–6 dienas, o tada skanaujame! Tačiau jei laikote šaldytuve, šias ropes galite pradėti vartoti ir po mėnesio.
ropėmarinatasdaržovės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.