Labai populiarus užkandis prie mėsos patiekalų, tokių kaip shawarma, vištienos vėrinukų ir kt.
Turbūt dauguma iš mūsų prisimena pasaką apie ropę, kuri užaugo tokia didelė, kad ją turėjo rauti visa šeima.
Gaila, kad mūsų virtuvėje ropė ilgainiui tapo užmiršta. Siūlau prisiminti šią puikią daržovę ir jei esate marinuotų daržovių gerbėjas ir dar nebandėte marinuotų ropių, būtinai išbandykite šį paprastą receptą!
Reikės:
1 1/2 puodelio verdančio vandens
Pusės puodelio acto (aš naudoju spirito actą)
2 šaukštų akmens druskos (jokiais būdais ne jūros, nes joje esantis jodas minkština daržoves)
1 skiltelės česnako (patartina sutrinti)
Dviejų lauro lapelių
3 mažų ropių (jas nulupti ir supjaustyti)
Vieno nedidelio buroko (jis nudažo ropes rožine spalva)
Juodųjų pipirų
Gaminimas:
Į stiklainėlį suberiame juoduosius pipirus, įdedame lauro lapelius, sudedame ropes, česnaką ir buroko griežinėlius. Užpilame vandens, acto ir druskos mišiniu. Sandariai uždarome. Kai atvėsta, dedame į šaltą ir tamsią vietą ir laikome apie 4–6 dienas, o tada skanaujame! Tačiau jei laikote šaldytuve, šias ropes galite pradėti vartoti ir po mėnesio.