Čia ir sriuba ir pagrindinis patiekalas viskas viename, nes verdu sriubą tirštą, tokią net į troškinį panašią.
Sriubai galite naudoti trintus arba konservuotus pomidorus. Aš naudojau naminę pomidorų tyrę (tai užkaitinti trinti pomidorai su prieskoniais).
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
Reikės:
500 g maltos jautienos;
1 paprika;
1 čili;
1 morka;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
2 bulvės;
1 v. š. ryžių;
1 v. š. adžika;
300 ml trintų pomidorų;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Druskos pagal skonį;
1 skardinė kons. raudonųjų pupelių;
2 l vandens;
1 v. š. smulkintų žalumynų: kalendra, laiškiniai česnakai.
Gaminimas:
Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką supjaustome griežinėliais, česnaką, čili ir svogūną smulkiais gabalėliais, bulves kubeliais. Puode įkaitiname aliejų. Sudedame jautieną ir pakepiname, kol ši šiek tiek apskrus. Sudedame daržoves ir dar šiek tiek pakepiname. Užpilame vandeniu ir paverdame apie 15 min. Kai bulvės suminkštės sudedame trintus pomidorus, adžiką, ryžius, pipirus, druską ir pupeles. Paverdame dar apie 15 min. Įmaišome smulkintus žalumynus. Skanaus.