Vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį: paragavę iškart pamėgsite ir jūs

2024 m. lapkričio 10 d. 21:31
„Kviečiu į virtuvę“
Nors paskutiniu metu man ne pyragai galvoje, bet paminėti Pyragų dieną visgi norėjosi.
Daugiau nuotraukų (1)
Tai vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį. Kai moliūgai vis dar džiugina savo derliumi, gaminu iš jų.
O jūs mėgstate? Naudojate? Dažnai gaminate? Skelbiu šią savaitę – moliūgų savaite.
Kasdien įkelsiu po receptą su moliūgais. Gal idėjų rasite ir jūs. Ir moliūgus atrasite iš naujo. Kas jungiatės drauge?
1 stiklinė = 200 ml
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Porcijos 10.
Užtruksite gaminant apie 20 min + kepimo laikas (45 min)
Reikės:
3 kiaušinių;
2 st cukraus;
0,5 st aliejaus;
3 st tarkuoto moliūgo;
2 st miltų;
1.5 a. š. kepimo miltelių;
1 sauja apelsinų cukatų (nebūtina, bet suteikia puikų skonį);
0,5 citrinos sulčių.
Gaminimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame tarkuotą moliūgą, apelsinų cukatus, įspaudžiame citrinos sulčių. Masę gerai išmaišome. Pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Jeigu norisi, viršų pabarstome cukraus pudra.
pyragasdesertasmoliūgai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.