Tai vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį. Kai moliūgai vis dar džiugina savo derliumi, gaminu iš jų.
O jūs mėgstate? Naudojate? Dažnai gaminate? Skelbiu šią savaitę – moliūgų savaite.
Kasdien įkelsiu po receptą su moliūgais. Gal idėjų rasite ir jūs. Ir moliūgus atrasite iš naujo. Kas jungiatės drauge?
1 stiklinė = 200 ml
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Porcijos 10.
Užtruksite gaminant apie 20 min + kepimo laikas (45 min)
Reikės:
3 kiaušinių;
2 st cukraus;
0,5 st aliejaus;
3 st tarkuoto moliūgo;
2 st miltų;
1.5 a. š. kepimo miltelių;
1 sauja apelsinų cukatų (nebūtina, bet suteikia puikų skonį);
0,5 citrinos sulčių.
Gaminimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame tarkuotą moliūgą, apelsinų cukatus, įspaudžiame citrinos sulčių. Masę gerai išmaišome. Pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Jeigu norisi, viršų pabarstome cukraus pudra.