Nors daugelis moliūgą kepa orkaitėje, bet man tokia moliūgų sriuba būna saldoka, todėl gamindama šią sriubą, moliūgą verdu puode. Šį kartą naudojau sviestinį ir „Hokaido“ moliūgus. Šie moliūgai nėra vandeningi, todėl sultinio pilu kiek daugiau. Pastebėjau, kad naminiai moliūgai būna gana vandeningi, todėl sultinio reikia pilti mažiau.
Kokosų pieną naudokite iš mažos pakuotės ar skardinės. Galima naudoti ir kokosų grietinėlę. Taip pat tinka ir įprasta grietinėlė.
Kiekis: 4 porcijos
Reikės:
600 g grynojo kiekio moliūgo (naudojau 2 mažus moliūgus)
100 g (1/2 st.) raudonųjų lęšių
100 ml kokosų pieno
500–600 ml* vištienos ar daržovių sultinio
1 didelės ar 2 nedidelių bulvių
1 svogūno
1/2 arbat. š. kario prieskonių
1 lauro lapo
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 valg. š. obuolių sidro acto (nebūtinai)
Gaminimas:
Puode įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti svogūną ir jį lengvai pakepinti keletą minučių. Suberti perplautus lęšius, kario prieskonius, kubeliais supjaustytą moliūgą ir bulves. Įdėti lauro lapą. Supilti sultinį. Jo pilti tiek, kad moliūgai nebūtų pilnai apsemti. Sultinį užvirinti, o tada sumažinti ugnį iki mažos ir virti apie 15 minučių. Išimto lauro lapą. Sriubą sutrinti, kol taps kreminė. Supilti kokosų grietinėlę, įberti druskos, pipirų. Sriubą dar pavirti kelias minutes. Jeigu sriuba turi saldumo, galite įpilti obuolių acto. Patarimai *jeigu moliūgas minkštesnis, vandeningas, vandens pilkite mažiau