Obuolių pyragas
Tiesą sakant, toks gerulis gavosi, kad labai nedaug jo rytdienai ir beliko. Mano receptų knygelėje šis pyragas pažymėtas kaip SUPERINIS pyragas.
Tai ilgai nedvejodama ir puoliau jį kepti.
Tiesą sakant, šis pyragas – gardus ir su rabarbarais. Bet aš patingėjau nulėkti į turgelį ir jų nusipirkti, tai kepiau su obuoliais
Reikės:
3 – 4 obuolių,
160 gr. miltų,
100 – 120 gr. cukraus,
100 ml. pieno,
3 kiaušinių,
2 v.š. aliejaus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1.5 a.š. kepimo miltelių,
citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Kiaušinius suplakiau su cukrumi. Į plakinį supyliau pieną, aliejų ir dar paplakiau. Persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi subėriau į plakinį. Viską išmaišiau mentele, pagardinau žiupsneliu druskos.
Obuolius nulupau ir supjausčiau nedideliais gabaliukais, apšlaksčiau citrinos sultimis. Į masę sudėjau obuolius ir išmaišiau. Į kepimo formą ( 23 cm. ) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (ar iškepęs, tikrinkite pagaliuku ). Beliko pyragą apibarstyti cukraus pudra ir vuolia!
Obuolių ir rabarbarų pyragas su mineraliniu vandeniu
Pyragas, su mineraliniu vandeniu... Ar teko kada tokį kepti, ragauti? Aš tokį pyragą ne tik kepiau, bet ir ragavau pirmą kartą. Galiu pasakyti, kad pradžioje gana skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kai pamačiau, kiek daug pagyrų, patiktukų surenka šis pyragas, neatsispyriau ir aš. Išsikepiau... ir likau sužavėta jo purumu, minkštumu, skoniu.
Beje, šį pyragą galite kepti su įvairiausiais vaisiais, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
Reikės:
4 kiaušinių,
200 gr. cukraus,
240 gr. aliejaus,
250 ml. mineralinio vandens (bet kokio gazuoto),
480 gr. miltų,
3 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3–4 stiebų rabarbarų,
2–3 obuolių
Gaminimo eiga:
Mikserio pagalba kiaušinius su cukrumi gerai suplakiau. Į plakinį supyliau aliejų, mineralinį vandenį, įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų. Viską suplakiau iki vientisos masės. Obuolius ir rabarbarus nulupau, supjausčiau nedideliais gabaliukais. Obuolių ir rabarbarų gabaliukus sumaišiau su 1 v.š. miltų (tai darau tam, kad vaisiai nesukristų ant kepinio/pyrago dugno ). Beliko obuolių ir rabarbarų gabaliukus suberti į masę ir gerai išmaišyti. Į kepimo formą (28 cm.) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę. Pyrago viršų papuošiau rabarbarų juostelėmis ir migdolų drožlėmis. Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40 min. ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).
Nekeptas meduolių tortas su graikišku jogurtu
Šiandien noriu su jumis pasidalinti meduolių torto su jogurtu receptu, kurį galite pasigaminti šventei kartu ir su savo vaikais. Tortas labai gardus, pagaminamas gana greitai, o svarbiausia, kad vos iš kelių ingredientų.
Reikės:
400 gr. meduolių,
2×370 gr. graikiško jogurto (natūralaus skonio),
3–4 bananų
Gaminimo eiga:
Tortą gaminau 23 cm. tortinėje nusegamais šonais. Meduolius sutrupinau. Bananus sutryniau iki košelės ir sumaišiau su jogurtu. Torto kremas/pertepimas paruoštas. Į tortinę padėjau padėkliuką (taip lengviau nuimsite tortą ) ir šonus uždengiau acetatine juosta, kad gražesni būtų torto šonai (galite naudoti ir iškirptas kepimo popieriaus juosteles ). Padėkiuką negausiai sutepiau paruoštu kremu. Ant viršaus subėriau meduolių trupinius, tada dėjau paruošto pertepimo, ant viršaus vėl meduolių trupinius ir t.t. Viršutinis sluoksnis t.b. meduolių trupinių. Tortas pagamintas. Beliko palaikyti šaldytuve iki sutvirtės ir skoniai „susidraugaus“. P.s. tortą puoškite pagal savo fantaziją, aš puošiau minimaliai, t.y. iš produktų, kuriuos tuo metu turėjau namuose.
Obuolių pyragas
Lapkričio 6 d. minima Pyragų diena! Žinau, kad mano sekėjai laukiate kokiu pyrago receptu pasidalinsiu su jumis. Iš kelių receptų, kuriuos esu pasižymėjusi savo užrašinėje, nusprendžiau kepti obuolių pyragą. Tai labai gardus obuolių pyragas, savo skoniu panašus į tortą: drėgnas, gaivus, nesprangus ir t.t. Paragavus norisi tik pakartot. Asmeniškai man, net kavos puodelio prie šio pyrago nesinori. Taigi, patys geriausi atsiliepimai, aukščiausi įvertinimai šiam netradiciniam obuolių pyragui
Reikės:
(formai 23 cm.)
Pagrindui:
250 miltų,
100 gr. grietinės (20 proc.),
150 sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
200 gr. grietinės (20 proc.),
220 gr. cukraus,
2 kiaušinių (M),
2 v.š. miltų,
4 didesnių obuolių,
citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Pagrindas. Į dubenį persijojau miltus su kepimo milteliais, sudėjau gabaliukais pjaustytą sviestą ir pirštais sutryniau iki trupinių. Į trupunių masę sudėjau grietinę ir užminkiau tešlą. Tešla. elastinga, nelimpanti prie rankų. Tešlą suvyniojau į maistinę plėvelę ir padėjau į šaldytuvą 30 min.
Įdaras. Mikseriu suplakiau kiaušinius su cukrumi, grietine ir miltais. Į kepimo formą ( 23 cm. nusegamais šonais ) patiesiau kepimo popierių. Formos dugną ir šonus išklojau tešlos sluoksniu. Obuolius nulupau ir supjausčiau gabaliukais. Ant obuolių užpyliau grietinės kremą ir pyragą pastačiau kepti į orkaitę. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 50 – 55 min. Pastebėjimas: Pyragą geriausia kepti iš vakaro, kad įdaras sutvirtėtų!
Pyragas su slyvomis
Šį pyragą esu kepusi labai senai, jis sulaukė begalės patiktukų, gražių jūsų atsiliepimų. Šiandien su jumis dalinuosi, o gal geriau būtų sakyti primenu jums gardaus pyrago receptą su kondensuotu pienu. Tik šįsyk pyragas ne su obuoliais, o su slyvomis. Tai turbo greitai pagaminamas pyragas, labai gardus, nesprangus ir t.t. Žodžiu, kepkite ir mėgaukitės pyrago kąsneliu prie kavos ar arbatos puodelio.
Reikės:
3 kiaušinių,
100 gr. tirpinto sviesto,
1 skardinės saldaus kondensuoto pieno (385 gr.),
200 gr. miltų,
1 a.š kepimo miltelių,
1 a.š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
6 – 8 slyvų,
saujos migdolų drožlių,
cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Mikserio pagalba suplakiau kiaušinius, supyliau kondensuotą pieną, tirpintą (atvėsintą) sviestą. Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Išmaišiau. Dalį slyvų supjausčiau gabaliukais ir sudėjau į tešlą. Į kepimo formą patiesiau kepimo popierių, supyliau tešlą, ant viršaus sudėjau pjaustytas slyvų riekeles ir užbėriau migdolų drožlių. Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 45 – 50 min.
Rudeninis pyragas
Turiu nuostabią kaimynę. Ji dažnai mums atneša rudens gėrybių iš savo sodo. Šįsyk tai obuoliai ir slyvos. Atsidėkojimui iškepiau jai obuolių/slyvų pyragą. P.s. kaimynė pyragą išgyrė, sakė, kad buvo labai gardus ir pačiu laiku prie arbatos puodelio O dabar dalinuosi su jumis šio rudeninio pyrago receptu.
Reikės:
3 kiaušinių,
170 gr. cukraus,
170 ml. pieno,
100 gr. tirpinto sviesto,
270 gr. miltų,
2 a. š. kepimo miltelių 2 – 3 obuolių,
10 vnt. slyvų
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi suplakiau mikseriu. Į masę supyliau tirpintą sviestą, pieną, subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišiau. Obuolius sutarkavau burokine trintuve, dalį slyvų (5 vnt.) supjausčiau nedideliais gabaliukais. Vaisius sudėjau į masę. Į kepimo formą, nusegamais šonais ir patiestu kepimo popieriumi supyliau masę, o ant viršaus sudėjau pjaustytas slyvas. Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45 – 50 min. (ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku ). Skanaus!