Šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji atskleidė į vaikystę nukeliančio, nepakartojamo varškės pyrago receptą. Kotrynai tai – daugiau nei tik pyragas. Tai – desertas, kuris visuomet primins artimą žmogų.
Anot K. Starkienės, tai pats skaniausias varškės pyragas, kurio receptą ji gavo iš savo tetos! O visi, kurie nuspręs šį pyragą išsikepti ir patys, kviečiami prisidėti ir prie TV3 inicijuotos „Pyragų dienos“.
Kaip ir kasmet, šios rudens šventės proga žmonės raginami iškepti mėgstamą, karta iš kartos perduodamą, o gal net ir visiškai naują pyragą, ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms. O visas lėšas, surinktas šventės metu, kviečiama paaukoti „Išsipildymo akcijos“ herojams – vaikams, kuriems reikalinga sudėtinga medicininė pagalba ar ypatinga priežiūra.
Varškės pyragas
Tešlai reikės:
200 g sviesto;
80 g cukraus;
300 g miltų;
2 kiaušinių trynių;
citrinos žievelės.
Įdarui reikės:
400 g varškės;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
4 kiaušinių;
pakelio vanilinio pudingo;
citrinos sulčių.
Gaminimo eiga:
Sviestą sutrinkite pirštais su miltais ir cukrumi iki birių trupinių. Sudėkite trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Per tą laiką paruoškite įdarą.
Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės, o tuomet po vieną sudėkite trynius, kaskart gerai išmaišydami. Varškę pertrinkite per sietelį ir sudėkite į sviestą. Viską išmaišykite. Suberkite pudingo miltelius, supilkite citrinos sultis ir vėl gerai išmaišykite.
Vieną dalį tešlos iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą. Į vidų sudėkite varškės įdarą. Kitą tešlos dalį taip pat iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Juosteles gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus, patepkite kiaušinio plakiniu ar grietinėle ir pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!