Pagrindiniai ir nekintantys ingredientai yra raudonieji lęšiai, sultinys ir kumino prieskoniai.
Sriuba patiekiama pagardinus citrinos sultimis. Tradicinė raudonų lęšių sriuba valgoma Vidurio Rytuose jau nuo neatmenamų laikų.
Įdomu tai, kad lęšių sriuba minima ir Biblijoje – Pradžios knygoje 25:30–34, kai Erazas yra pasirengęs atsisakyti savo pirmagimystės už puodą kvapnios raudonų lęšių sriubos.
Reikės:
Dviejų nedidelių morkų
Vieno svogūno
Pusės nedidelio moliūgo
Dviejų bulvių (bet jei naudojate moliūgą, galite ir nedėti)
1 valg. šaukšto malto kumino (galime ir daugiau, jei patinka)
Vieno arbatinio šaukštelio maltos paprikos
Žiupsnelio aleppo pipirų
Vištienos sultinio
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Šiek tiek smulkintų petražolių
Gaminimas:
Nuluptas ir supjaustytas daržoves pakepame, galime orkaitėje, galime puode.
Lęšius gerai nuplauname, sudedame kartu į puodą su daržovėmis, prieskoniais. Ir verdame sultinyje apie 45min. ant vidutinės ugnies. Po to sriubą sutriname.
Pagardiname citrinos sultimis ir Aleppo pipirais, petražolėmis. Galima dar įdėti pakepinto lavašo ar kitų, bet kokių skrebučių.
Skanaus!