I. Trusovė pasidalijo keksiukų receptu: nežinodamas niekuomet nepasakytum, kas jų sudėtyje

2024 m. lapkričio 2 d. 15:49
Lrytas.lt
Tai išties lengvas, maistingas, sveikatai palankus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas, labai tinkantis kaip užkandis. Aš pati dažnai keksiukų įdedu vaikams į užkandžių dėžutes į mokyklą. Skonis labai puikus ir nežinodamas niekuomet nepasakytum, kad jų sudėtyje yra morkų.
Daugiau nuotraukų (3)
Morkų masei reikės:
1 morkos, sutarkuotos smulkia tarka
1 kiaušinio
80 ml augalinio gėrimo (pieno)
70 g miltų (naudojau avižinius)
2 v. š. kukurūzų krakmolo
stevijos pagal skonį
1/2 a. š. kepimo miltelių
Rikotos įdarui reikės:
150 g rikotos
1 kiaušinio
stevijos pagal skonį
1 a. š. kukurūzų krakmolo
Visus ingredientus sumaišome. Į silikonines keksiukų formeles dedame po 1 valgomąjį šaukštą morkų tešlos, rikotos masės ir ant viršaus dar vieną valgomąjį šaukštą morkų masės. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Skanaus!
Parengė: Indrė Trusovė Dietistė, kulinarinių knygų autorė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.