Ko gero, tešlą užmaišyti man užtruko ilgiau, nė pats pyrago kepimas.
Jei nekepėte tokio, išbandykite. Būtinai, būtinai...
Sluoksniuotas pyragas
Reikės:
- 400 gr ištirpinto sviesto,
- 400 gr cukraus,
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
- 10 kiaušinių,
- 450 gr. kvietinių miltų,
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- 4 šaukštai kakavos.
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir baltymus išplakame su druska iki standžių putų, kad apvertus dubenį – neiškristų.
Sviestą išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais iki purios masės.
Į sviesto plakinį įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
Dalimis įmaišome baltymus, tik nepermaišykite, tešla turi išlikti puri.
Tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną palikite baltą, o į kitą įmaišykite kakavą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, kad keptų iš viršaus.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir pilame samtuką šviesios tešlos, paskleidžiame per visą skardos plotą.
Dedame skardą į orkaitę ir kepame apie porą minučių, kol tešla taps auksinės spalvos. Ištraukiame skardą ir ant iškepusios tešlos pilame samtuką rudos tešlos masės, paskleidžiame per visą plotą ir vėl kepame pora minučių... Taip susluoksniuojame visą tešlą.
Iškepusį puošiame pagal norą arba apibarstome cukraus pudra.