Reikės:
3 vienetai lašišos pjausnių
4 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai medaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis citrininių pipirų
mėgstamų šaldytų arba šviežių daržovių.
Gaminimas:
Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir apibarstykite iš abiejų pusių citrininiais pipirais. Palikite 10 min pasimarinuoti. Dubenėlyje sumaišykite soją, medų, citrinos sultis bei aliejų. Marinatu aptepkite lašišą iš abiejų pusių. Kiekvieną lašišos gabalėlį dėkite ant folijos lapo. Folijos kraštus viršuje užspauskite, kad gaustųsi vokelis. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada atvyniokite foliją ir kepkite dar 10 minučių.