Neįtikėtina, ką galima pagaminti iš grikių ir kopūstų: godžiai valgys visi

2024 m. spalio 31 d. 14:47
„Samčio užrašai“
Receptas
Kartais labai keista, kaip tarpusavyje visai nesusiję dalykai susikerta tarsi kelios tiesės viename taške ir tampa materialiu objektu.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiuo atveju – grikiai ir kopūstai. 
Atrodo, du tarpusavyje visiškai nederantys produktai, bet, patikėkit manimi, jie šiame patiekale puikiai sulipo.
Iš jų gavosi bemėsiai kotletai, kuriuos noriai valgė tiek maži, tiek dideli.
Reikės: 
800 g kopūsto
1 svogūno
300 g virtų grikių
2 kiaušinių
150 g miltų
druskos ir pipirų pagal skonį
džiūvėsėlių apvoliojimui
krapų ar kitų mėgstamų žalumynų (nebūtina).
Gaminimas:
Kopūstus susmulkiname ir išverdame. Nupilame vandenį ir atvėsiname. Į dubenį su kopūstais dedame tarkuotą svogūną, grikius, smulkintus žalumynus, miltus, dedame kiaušinius ir gerai išmaišome.
Suberiame druską ir pipirus. Išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame kotletus ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iškepa. Tiekiame su norimu garnyru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.