Šiuo atveju – grikiai ir kopūstai.
Atrodo, du tarpusavyje visiškai nederantys produktai, bet, patikėkit manimi, jie šiame patiekale puikiai sulipo.
Iš jų gavosi bemėsiai kotletai, kuriuos noriai valgė tiek maži, tiek dideli.
Reikės:
800 g kopūsto
1 svogūno
300 g virtų grikių
2 kiaušinių
150 g miltų
druskos ir pipirų pagal skonį
džiūvėsėlių apvoliojimui
krapų ar kitų mėgstamų žalumynų (nebūtina).
Gaminimas:
Kopūstus susmulkiname ir išverdame. Nupilame vandenį ir atvėsiname. Į dubenį su kopūstais dedame tarkuotą svogūną, grikius, smulkintus žalumynus, miltus, dedame kiaušinius ir gerai išmaišome.
Suberiame druską ir pipirus. Išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame kotletus ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iškepa. Tiekiame su norimu garnyru.