Kaip originaliai panaudoti moliūgus ir nustebinti visą šeimą?
„Pati rudeniškiausia daržovė atvyko, todėl laida skirta patiekalams iš moliūgų! Manau, kad tokių receptų rudenį tikrai nebūna per daug. Varškėčiai su keptais moliūgais ir žolelių padažu bei moliūgų sausainiai su kremu – prisijunkite ir gaminkite kartu“, – kvietė Kotryna Starkienė.
Varškėčiams reikės:
250 g kepto moliūgo;
250 g varškės;
200 g miltų;
100 g kietojo sūrio;
kiaušinio;
druskos, pipirų.
Gaminimo eiga:
Keptą moliūgą, varškę, kiaušinį bei prieskonius sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Kai tešlą taps sunku maišyti šaukštu, masę išverskite ant stalo ir pabaikite minkyti rankomis. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent pusvalandžiui, kad šiek tiek sutvirtėtų. Iš atvėsusios tešlos suformuokite varškėtukus. Juos galima virti pasūdytame vandenyje arba kepti keptuvėje su trupučiu sviesto. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!