Mane šildo visi kepiniai, kuriuose juntamas cinamono kvapas ir skonis.
Sausainiai gaminami itin lengvai, o ir ragauti juos – vienas malonumas.
Tiek aš, tiek šeimos nariai mėgstame kepinius su cinamonu. Arbata su cinamoniniais sausainiais – kas gali būti geriau vėsų vakarą?
Reikės:
500 g varškės
400 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
180 g sviesto
žiupsnelio druskos
cukraus ir cinamono pagal skonį
Sviestą supjaustykite kubeliais, visus tešlos ingredientus gerai suminkykite.
Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui ar nakčiai į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iškočiokite plonai ir stikline ar specialiu indu suformuokite apskritimus.
Apvoliokite juos cukraus ir cinamono mišinyje, sulankstykite ir dėkite į skardą.
Kepu apie 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kadangi orkaitės skirtingos, stebėkite, kada sausainiai gražiai apskurs, ir tuomet išimkite.
Į sausainių vidų galima dėti ir džemo ar kokios nors uogienės – kiekvienam pagal skonį.
Skanaus!