V. Mauručaitės varškės sausainiai: gaminami itin lengvai, o ragauti – vienas malonumas

2024 m. spalio 26 d. 13:04
Viktorija Mauručaitė Verslininkė, atlikėja
Receptas
Paprastai gaminu tiesiog iš pajautimo. Šiuos sausainius jau seniai buvau kepusi, bet atvėsus orams tiesiog norėjosi ko nors, kas šildo.
Daugiau nuotraukų (7)
Mane šildo visi kepiniai, kuriuose juntamas cinamono kvapas ir skonis.
Sausainiai gaminami itin lengvai, o ir ragauti juos – vienas malonumas.
Tiek aš, tiek šeimos nariai mėgstame kepinius su cinamonu. Arbata su cinamoniniais sausainiais – kas gali būti geriau vėsų vakarą?
Reikės:
500 g varškės
400 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
180 g sviesto
žiupsnelio druskos
cukraus ir cinamono pagal skonį
Sviestą supjaustykite kubeliais, visus tešlos ingredientus gerai suminkykite.
Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui ar nakčiai į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iškočiokite plonai ir stikline ar specialiu indu suformuokite apskritimus.
Apvoliokite juos cukraus ir cinamono mišinyje, sulankstykite ir dėkite į skardą.
Kepu apie 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kadangi orkaitės skirtingos, stebėkite, kada sausainiai gražiai apskurs, ir tuomet išimkite.
Į sausainių vidų galima dėti ir džemo ar kokios nors uogienės – kiekvienam pagal skonį.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.