Išbandykite garsaus Italijos šefo tiramisu – laukia dieviško skonio apdovanojimas

2024 m. spalio 26 d. 08:04
Receptas
Šefo Antonino Cannavacciuolo tiramisu
Daugiau nuotraukų (1)
Vos 6 paprasti pagrindiniai produktai – maskarponė, kiaušinio trynys, „savoiardi“ sausainiai, kava, cukrus, kakava – ir jokių ypatingų sugebėjimų nereikalaujantis paruošimas bei į aukštumas nuotaiką ir skonių receptorius keliantis rezultatas.
Tiramisu, pradžioje vadintas „Tirame Sù“ (liet. „Kelk mane aukštyn“), turėjo būtent šią misiją – suteikti energijos dienos rutinos išvargintiems smaližiams ar vyrams, kurie po naktinių žygių norėjo pas žmoną grįžti vėl stiprūs.
Dabar šio žodžio versti nebereikia. Šiaurės Italijoje esančiame Veneto regione, Trevizo mieste, praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pradžioje sukurtą desertą žino visi.
Jo stulbinamą pasisekimą įrodo ir faktas, kad „tiramisu“ yra penktas pagal populiarumą itališkas žodis pasaulyje, o nuolat auganti ir milijonus eurų atnešanti prekyba juo patvirtina, jog tiramisu – lyg iš mados neišeinanti klasika.
Šefo Antonino Cannavacciuolo tiramisu
Reikės (4 žmonėms):
  • 1 nedidelės stiklinės romo (arba marsalos likerio)
  • kakavos (nesaldžios)
  • 2 puodelių stiprios kavos be cukraus
Kremui reikės:
  • 3 kiaušinių trynių
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 250 g maskarponės
  • 80 g cukraus
„Savoiardi“ sausainiams reikės:
  • 270 g kiaušinių baltymų
  • 180 g kiaušinių trynių
  • 250 g cukraus
  • 250 g ryžių miltų
  • miltelinio cukraus pagal skonį
Gaminimas:
Trynius išplakite su 40 g cukraus, kol jie suputos ir taps šviesios spalvos. Sudėkite maskarponę ir išmaišykite. Atskirai išplakite baltymus iki standumo, po truputį supildami likusį cukrų.
Baltymus sudėkite į trynius, maišydami labai atsargiai mentele iš apačios į viršų, kad jie nesukristų. Padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite sausainius. Trynius išplakite su 125 g cukraus naudodami šluotelę, kol jie suputos ir taps šviesios spalvos. Atskirai iki standumo išplakite baltymus, po truputį pridėdami kitą pusę cukraus.
Išplaktus baltymus mentele įmaišykite į trynius, visada judesiais iš apačios į viršų. Maišydami įberkite prieš tai išsijotus ryžių miltus. Sudėkite mišinį į konditerinį maišelį ir ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, suformuokite „Damų pirštelius“, pabarstykite juos milteliniu cukrumi ir kepkite iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 min.
Sumaišykite kavą ir pasirinktą alkoholinį gėrimą, o atšaldytą kremą sudėkite į konditerinį maišelį. Formoje arba vienos porcijos induose paruoškite tiramisu: pakaitomis dėliokite kremo sluoksnį su kavoje mirkytų sausainių sluoksniu, pradėdami nuo sausainių sluoksnio. Užbaikite kremu ir pabarstykite kakava. Jei pageidaujate, tarp sluoksnių galima pridėti šokolado drožlių ar vaisių gabalėlių.
itališkas maistasdesertasreceptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.