Norint paruošti tortą, nereikia valandų valandas stovėti prie viryklės, pjaustyti pyragaičių ir ruošti sudėtingos grietinėlės.
Skanų ir paprastą tortą galima pagaminti iš pačių paprasčiausių produktų – grietinės ir sausainių.
Receptą galima perdaryti pagal savo skonį – pridėti vaisių ar riešutų.
Šis greitas nekepamas tortas taps jūsų mėgstamiausiu desertu.
Greitas nekeptas pyragas su sausainiais ir grietine
Reikės:
Sausainiai – 350 g;
20 proc. grietinės – 350 g;
cukraus – 100 g;
kakavos miltelių – 30 g;
graikiniai riešutai papuošimui (nebūtina).
Taip pat reikės torto formos ir maistinės plėvelės. Cukrų galima pakeisti kondensuotu pienu.
Gaminimas:
Į didelį dubenį sudėkite grietinę, cukrų ir kakavą. Grietinėlę plakite plaktuvu arba mikseriu, kol ištirps visas cukrus. Uždenkite formą maistine plėvele, kad desertą būtų lengva išimti. Ant dugno sudėkite sausainių sluoksnį.
Tada ištepkite kremu. Pakaitomis, kol baigsis ingredientai. Sausainiai turi būti viršuje – juos ištepkite plonu kremo sluoksniu.
Palikite šiek tiek kremo ir sausainių tortui papuošti. Desertus viršuje uždenkite maistine plėvele ir 2–3 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad tortas be kepimo įsigertų ir suminkštėtų.
Atsargiai išimkite desertą iš formos naudodami maistinę plėvelę. Padėkite ant plokščios lėkštės. Šonus aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite trupintais sausainiais. Ant viršaus pabarstykite riešutų.