Kitą populiarų pavadinimą turintys skryliai: nuodėmingai gardus vaikystės patiekalas

2024 m. spalio 23 d. 07:58
„Gamink su Audrone“
Vakarienei gaminau skrylius, kiti vadina „lazankėmis“. Tai patiekalas iš mano vaikystės, kurį gana dažnai gamindavo Mama.
Daugiau nuotraukų (2)
Skrylius tiek vaikystėje, tiek dabar mėgstu, tik gaminu juos gana retai.
O koks patiekalas jums asocijuojasi su vaikyste?
Reikės:
300 gr. miltų,
1 kiaušinio,
100 ml. vandens (kambario temperatūros ),
2 v.š. aliejaus
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, įpyliau vandens, 2 v.š. aliejaus ir įmušiau kiaušinį. Viską gerai išmaišiau ir užminkiau gana elastingą tešlą. Ant silikoninio kilimėlio iškočiojau tešlą ir ją supjausčiau rombais. Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu sudėjau skrylius ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 5 min. Patiekiau skrylius su grietinės/ sviesto padažu, pasigardindama žiupsneliu cukraus (buvo nuodėmingai gardu)
P.s. skrylius galite patiekti su uogiene, grietine, spirgučių ar grybų padažu.
skryliaireceptaimiltai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.