Skrylius tiek vaikystėje, tiek dabar mėgstu, tik gaminu juos gana retai.
O koks patiekalas jums asocijuojasi su vaikyste?
Reikės:
300 gr. miltų,
1 kiaušinio,
100 ml. vandens (kambario temperatūros ),
2 v.š. aliejaus
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, įpyliau vandens, 2 v.š. aliejaus ir įmušiau kiaušinį. Viską gerai išmaišiau ir užminkiau gana elastingą tešlą. Ant silikoninio kilimėlio iškočiojau tešlą ir ją supjausčiau rombais. Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu sudėjau skrylius ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 5 min. Patiekiau skrylius su grietinės/ sviesto padažu, pasigardindama žiupsneliu cukraus (buvo nuodėmingai gardu)
P.s. skrylius galite patiekti su uogiene, grietine, spirgučių ar grybų padažu.