Dar kitaip šį desertą vadinu Šakotingiu.
Tinginys su šakočiu
Reikės:
- Apie 800 g šakočio trupinių
- 200 g sviesto
- 1 skardinė saldaus kondensuoto pieno
- 1 – 2 v. š. kakavos
Sviestą ištirpiname prikaistuvyje, supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą. Gerai išmaišome ir pakaitiname.
Jeigu trupiniai dideli juos sulaužome. Ant viršaus užpilame sviesto ir kondensuoto pieno masę. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų trupinių. Masę dedame, stipriai suspaudžiant į maišelius arba į indą, kuriame paliksime tinginį stingti. Dedame į šaldytuvą ir paliekame bent 4 – 6 valandoms sutvirtėti.
Pjaustome nedideliais gabalėliais, jei norisi viršų pabarstome kakava.
Skanaus.