Receptas kilęs iš Levanto regiono, įdaro receptai gali šiek tiek skirtis skirtingose šalyse. Nepriklausomai nuo to, ar šie pyragaičiai valgomi kaip pagrindinis patiekalas, ar kaip užkandis, jo patiekimą galima patobulinti su šviežiu jogurtu, marinuotomis daržovėmis ar traškiomis salotomis.
Sfeeha patrauklumas slypi paprastume, kartu su skoniu, įkūnijančiu arabų virtuvės esmę.
Tešlai reikės:
gluten free miltų duonai MIX BREAD iš Schar (apie 750g) arba jei gaminate ne gluten variantą, tada apie 750g. Kvietinių miltų.
2 šaukštų brinkintų gysločio luobelių (dviems šaukštams reikia stiklinės vandens) – puikus skaidulų šaltinis gluten free pyragaičiams.
Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiūbsnelio druskos
Mielių (patartina aktyvuoti šiltame vandenyje su cukrumi).
Įdarui reikės:
500g maltos jautienos
vieno svogūno
Prieskonių pagal skonį: 7spice, cinamono, mėsos prieskonių
2–4 valgomųjų šaukštų sezamų pastos Tahini 1valg. Šaukštų granatų melaso
Kedrinių riešutų
Gluten Free tešlos paruošimo eiga: aktyvuoti mieles, išbrinkinti gysločio luobeles (laikyti apie 10min.). Sumaišyti persijotus miltus, aliejų, druską, vandenį su gysločio luobelėmis, mieles. Jei trūksta, galima papildomai įpilti vandens arba pieno. Gerai išminkyti tešlą ir palikti apie 30min. kad pakiltų.
Įdaro paruošimo eiga: pakepti maltą jautieną su svogūnais ir prieskoniais. Tada sumaišyti su granatų melasu ir tahini (dvi pastarąsias dedu pagal skonį, man patinka daugiau tahini).
Formuoti tešlą kaip patinka, galima padaryti paprasčiausią apvalų blynelį ir tepti įdarą. Pyragaitį patepti kiaušinio ir vandens mišiniu, kad gražiai apskrustų ir blizgėtų.
Kepti reikia įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 12–15mirn.