Jie nėra labai saldūs, nes tešloje visiškai nėra cukraus, tik iškepti sausainiai, pabarstyti cukraus pudra.
Bet saldumo juose tikrai užtenka. Išeina 1 skarda sausainių.
Užtruksite gaminant apie 20 minučių + 20 minučių prireiks kepimui.
Tešlai reikės:
120 g sviesto;
1 kiaušinio;
100 g grietinės;
170 g miltų;
Žiupsnio druskos.
Įdarui reikės: 2 obuolių;
1 a. š. cukraus;
0,5 a. š. cinamono.
Papildomai:
1 kiaušinio pyragėliams aptepti;
Šlakelio vandens pyragėliams aptepti;
Cukraus pudros pyragėliams pabarstyti.
Gaminimas:
Į dubenį beriame miltus ir druską. Šaltą sviestą tarkuojame vis padažant į miltus. Mušame kiaušinį, sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Dedame bent 0,5 val į šaldytuvą. Obuolius nulupame, perpjauname per pusę ir išimame sėklalizdžius.
Supjaustome riekelėmis, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Atšalusią tešlą iškočiojame į apie 3 – 5 mm storio lakštą. Galima tešlą supjaustyti kvadratais ir sausainius su obuoliu viduje formuoti, kaip trikampėlius, arba supjaustyti juostelėmis ir jomis apvolioti obuolio skilteles.
Sausainius sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinį išplakame su šlakeliu vandens ir šiuo plakiniu aptepame sausainius. Kepame iki 170 * C T įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 17 min, kol sausainiai gražiai pagels ir iškeps. Iškepusius sausainius pabarstome cukraus pudra. Skanių akimirkų.
Recepto šaltinis: kulinarinė knyga „Desertai 365 receptai“.