Juk kartais smagu pradžiuginti savo mylimus žmogiukus iš ryto? Ar ne?
Šį kartą aš gaminau blynus su labai skaniu įdaru.
Reikės:
150 gr. speltos miltų,
50 gr. kukurūzų miltų,
1 šaukšto aliejaus,
1 šaukštelio kakavos,
1.5 st. vandens,
žiupsnelio smulkintų krapų (nebūtina).
Įdarui:
150 gr. pievagrybių,
200 gr. virtų krevečių,
1 poro,
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Miltus sumaišyti su kakava. Supilti aliejų ir vandenį ir plaktuvo pagalba išplakti skystoką tešlą. Tešla turi būti be gumuliukų. Jei tešla per tiršta, įpilkite vandens. Suberkite smulkintus krapus ir gerai išmaišykite.
Pilkite tešlą į įkaitintą keptuvę, kuri šiek tiek patepta riebalais ir sukioti į visas puses, kol tešla tolygiai po visą keptuvę. Kepame po 1 min. iš abiejų pusių.
Įdarui nedideliame aliejaus kiekyje apkepiname smulkintus žiedeliais porus, dedame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, pakepiname iki suminkštės ir gražiai iškeps. Dedame virtas krevetes, beriame pagal skonį druskos ir pipirų, ir pakepiname, kol krevetės pašils. Įdarą dedame ant lietinio ir susukame pagal norą.
Šis receptas publikuotas prieš 7 m., pamenu, kaip ji kūriau žurnalui Ji. Tad, viliuosi, ir jums jis patiks.