Naujovių nuolat ieškantys lietuviai savo viešbutyje „Sleep and Ship“ („Miegok ir naviguok“) įkūrė mokomąjį restoraną, kur ketina organizuoti gastronominius kursus atvykstantiems į Apuliją, mokyti tradicinių patiekalų.
Gastronominius ir kitus tiltus tarp Lietuvos ir Italijos tiesiantys Mindaugas ir Karinė Lučkos dalinasi savo gardžiais patiekalais. Daugiau apie juos galite skaityti čia.
Aštuonkojo ir bulvių salotos
Reikės:
1 aštuonkojo (nebijokite rinktis šaldyto)
vandens
1 apelsino
1 saliero stiebo
1 svogūno
1 kg bulvių
petražolių
alyvuogių aliejaus
1 stiklinės baltojo vyno
Gaminimas:
Aštuonkojį kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu, pašalinkite jo snapą ir vidines dalis.
Į puodą storu dugnu dėkite aštuonkojį, išspauskite ant jo apelsino sultis ir sudėkite jo likučius, dėkite perpjautą svogūną, petražoles, užpilkite stiklinę vyno. Kaitinkite, kol vynas išgaruos, tada puodą uždenkite.
Leiskite aštuonkojui troškintis savose sultyse. Jei pastebėsite, kad sulčių susidaro pernelyg mažai, galite įpilti truputį sūdyto vandens ir virti apie 35–45 min. Virimo laikas priklauso nuo aštuonkojo dydžio. Norėdami patikrinti, ar aštuonkojis išviręs, įsmeikite į jį šakutę. Jei mėsa lengvai persiduria, aštuonkojis paruoštas.
Supjaustykite kubeliais prieš tai išvirtas bulves, saliero stiebą ir sudėkite gabaliukais supjaustytą aštuonkojį. Jei reikia, paskaninkite druska, pipirais, petražolėmis, citrinos žievele, alyvuogių aliejumi.
Tokias salotas galite patiekti kaip užkandį arba pagrindinį patiekalą.