Naujovių nuolat ieškantys lietuviai savo viešbutyje „Sleep and Ship“ („Miegok ir naviguok“) įkūrė mokomąjį restoraną, kur ketina organizuoti gastronominius kursus atvykstantiems į Apuliją, mokyti tradicinių patiekalų.
Gastronominius ir kitus tiltus tarp Lietuvos ir Italijos tiesiantys Mindaugas ir Karinė Lučkos dalinasi savo gardžiais patiekalais su grybais. Plačiau apie juos galite skaityti čia.
Brusketa su baravykų karpaču
Reikės:
šviežių baravykų
čiabatos arba kitos mėgstamos duonos
alyvuogių aliejaus
balzaminio acto
druskos
pipirų
česnako skiltelės
parmezano
šviežių žolelių (petražolių, čiobrelių)
kedrinių pinijų arba lazdynų riešutų.
Gaminimas:
Baravykus nuvalykite drėgna servetėle ir kuo ploniau supjaustykite. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską, pipirus ir smulkintą česnaką pagal skonį.
Apšlakstykite baravykus paruoštu padažu ir gerai išmaišykite. Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje iki auksinės spalvos. Ant duonos riekelės dėkite ploną sluoksnį baravykų karpačo. Apibarstykite tarkuotu parmezanu, pasirinktais riešutais ir šviežiomis žolelėmis.