Elenos baltas tinginys su netikėtais ingredientais: nuostabus skonis primena sūrelį

2024 m. spalio 3 d. 12:57
Elena Kiliauskienė
Receptas
Varškės tinginys su džiovintais vaisiais, tai tradicinio tinginio improvizacija. Tai ne tik puikus desertas prie arbatos puodelio, bet svarbiausia nieko nereikia kepti ir pagaminama lengvai ir greitai.
Daugiau nuotraukų (1)
Dažniausiai tokį tinginį gaminu Kalėdoms arba Velykoms.
Šio tinginio skonis man primena sūrelių skonį.
Gaunasi tikras skonio žaismas, nes jis saldus, gaivus ir kartu labai švelnus.
Elenos baltas varškės tinginys
Reikės:
  • 400 g sausainių („Gaidelis“)
  • 220 g saldinto kondensuoto pieno
  • 400 g varškės (kuo riebesnės)
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • saujos džiovintų abrikosų, spanguolių ir cukatų.
Sausainius sulaužykite.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su varške.
Sulaužytus sausainius, sviesto ir varškės masę, kondensuotą pieną sudėkite į vieną dubenį ir labai gerai išmaišykite.
Džiovintus vaisius būtinai nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikykite.
Visus džiovintus vaisius sudėkite į sausainių ir varškės masę, gerai išmaišykite.
Įvyniokite tinginį į maistinę plėvelę ir formą formuokite rankomis.
Padėkite tinginį į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad masė sukietėtų, o sausainiai suminkštėtų.
Skanaus!
Elena
tinginysvarškėreceptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.