Dažniausiai tokį tinginį gaminu Kalėdoms arba Velykoms.
Šio tinginio skonis man primena sūrelių skonį.
Gaunasi tikras skonio žaismas, nes jis saldus, gaivus ir kartu labai švelnus.
Elenos baltas varškės tinginys
Reikės:
- 400 g sausainių („Gaidelis“)
- 220 g saldinto kondensuoto pieno
- 400 g varškės (kuo riebesnės)
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- saujos džiovintų abrikosų, spanguolių ir cukatų.
Sausainius sulaužykite.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su varške.
Sulaužytus sausainius, sviesto ir varškės masę, kondensuotą pieną sudėkite į vieną dubenį ir labai gerai išmaišykite.
Džiovintus vaisius būtinai nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikykite.
Visus džiovintus vaisius sudėkite į sausainių ir varškės masę, gerai išmaišykite.
Įvyniokite tinginį į maistinę plėvelę ir formą formuokite rankomis.
Padėkite tinginį į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad masė sukietėtų, o sausainiai suminkštėtų.
Skanaus!
Elena