Norėjau, kad šis patiekalas būtų maistingesnis, su daugiau baltymų, todėl atskirai pakepinau ir vištieną! Naudojau šviežius raviolius, o ne šaldytus.
Vietoj raviolių galite naudoti tortelloni ar tortellini. Man jie labiausiai patinka su grybų įdaru, nes puikiai dera prie vištienos. Šiuos itališkus virtinukus dažniausiai perku „Rimi“ ar „Lidle“. Jie būna pusfabrikačių skyriuje. Visada stengiuosi šiuos virtinius pirkti geresnės kokybės ir sudėties.
Ravioliai – itališkas makaronų patiekalas, pagamintas iš plonai iškočiotos tešlos. Jie dažniausiai būna kvadratinės ar stačiakampės formos. Įdaras gali būti įvairus: mėsos, grybų, daržovių, sūrio (rikotos). Dažniausiai ravioliai verdami vandenyje ir patiekiami su įvairiais padažais, pavyzdžiui, grietinėlės, pomidorų, sviesto.
Gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 2 porcijos
Vištienai reikės:
250 g vištienos krūtinėlės
2 arbat. š. vištienos prieskonių (ar pagal skonį)
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
šlakelio aliejaus
Ravioliams reikės:
250 g raviolių (ar tortelloni, tortellini)
200 ml grietinėlės,
30 proc. riebumo 3–4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio (naudojau „Džiugą“)
keli samteliai raviolių vandens
saujelės petražolių, susmulkintų
Gaminimas:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su aliejumi, prieskoniais. Ją kepti ant vidutinės-aukštos ugnies, kol lengvai apskrus. Tuo metu virti raviolius kaip nurodyta ant pakuotės. Į keptuvę supilti grietinėlę, kelis samtelius vandens, likusius nuo raviolių virimo. Viską patroškinti apie 5 min. Sudėti raviolius, sūrį, dar patroškinti kelias minutes. Suberti petražoles, patiekiant dar užberti sūrio.