Kitoks varškės apkepas su rikota ir kukurūzų kruopomis: pirštelius apsilaižysite

2024 m. spalio 1 d. 10:02
„Kviečiu į virtuvę“
Prireiks ir rikotos, ir kukurūzų kruopų, bet jei tradicinis  varškės apkepas nusibodo, šis receptas yra puikus būdas išbandyti kažką naujo!
Daugiau nuotraukų (1)
Varškės ir rikotos apkepas
Reikės: 
  • 200 g rikotos
  • 300 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 0.5 st cukraus
  • 0.5 l kefyro
  • 1 stiklinė kukurūzų kruopų
  • Žiupsnis druskos
Gaminimas:
Kruopas užpilame kefyru ir paliekame brinkti apie 20 min.
Kiaušinių trynius kartu su cukrumi, varške ir rikota išsukame iki vientisos masės.
Baltymus su žiupsniu druskos išplakame iki standžių putų.
Į varškės masę sudedame kefyre išbrinkusias kukurūzų kruopas. Atsargiai įmaišome baltymus.
Gautą masę pilame į sviestu išteptą kepimo indą.
Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
Patiekiame su uogomis, jogurtu ar grietine.
varškės apkepasvarškėrikota
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.