Varškės ir rikotos apkepas
Reikės:
- 200 g rikotos
- 300 g varškės
- 4 kiaušiniai
- 0.5 st cukraus
- 0.5 l kefyro
- 1 stiklinė kukurūzų kruopų
- Žiupsnis druskos
Gaminimas:
Kruopas užpilame kefyru ir paliekame brinkti apie 20 min.
Kiaušinių trynius kartu su cukrumi, varške ir rikota išsukame iki vientisos masės.
Baltymus su žiupsniu druskos išplakame iki standžių putų.
Į varškės masę sudedame kefyre išbrinkusias kukurūzų kruopas. Atsargiai įmaišome baltymus.
Gautą masę pilame į sviestu išteptą kepimo indą.
Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
Patiekiame su uogomis, jogurtu ar grietine.