Vištienos kepenėlės su voveraitėmis: tokios gardžios, kad niekada nepabos

2024 m. rugsėjo 30 d. 12:20
„Kviečiu į virtuvę“
Troškintos kepenėlės su voveraitėmis, suskamba visai nauja daina. Puikus duetas, ir net kai kam pabodusios kepenėlės sugroja visai kitomis skonio natomis.
Daugiau nuotraukų (1)
Man kepenėlės niekad nepabosta, juk nevalgau jų kasdien.
O kai ruošiu, tai bandau vis ką nors nauja ir kitaip. Juk taip daug įdomiau.
Tiesa, nuotraukos nėra pačios gražiausios, bet skonis puikus. Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
500 g voveraičių;
500 g vištų kepenėlių;
1 svogūno;
1 morkos;
1 skiltelės česnako;
1 v. š. sviesto;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
300 ml grietinėlės;
Druskos pagal skonį;
1 a. š. miltų;
Žiupsnio juodųjų pipirų;
1 v. š. smulkintų žalumynų: krapų, svogūnų laiškų, petražolės, baziliko.
Gaminimas:
Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais, morką griežinėliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame voveraites kartu su svogūnu, morkomis ir pakepiname keletą min. Pagardiname druska ir atidedame į šalį.
Vištienos kepenėles supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, pagardiname druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kepenėles, pabarstome smulkintu česnaku ir pakepiname keletą minučių, kol kepenėlės gražiai apskrus. Pabarstome miltais, sudedame kepintas voveraites, užpilame grietinėle ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Skanu su bulvių koše ir marinuotais ar raugintais agurkėliais.
kepenėlėsvoveraitėsbulvių košė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.