Man kepenėlės niekad nepabosta, juk nevalgau jų kasdien.
O kai ruošiu, tai bandau vis ką nors nauja ir kitaip. Juk taip daug įdomiau.
Tiesa, nuotraukos nėra pačios gražiausios, bet skonis puikus. Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
500 g voveraičių;
500 g vištų kepenėlių;
1 svogūno;
1 morkos;
1 skiltelės česnako;
1 v. š. sviesto;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
300 ml grietinėlės;
Druskos pagal skonį;
1 a. š. miltų;
Žiupsnio juodųjų pipirų;
1 v. š. smulkintų žalumynų: krapų, svogūnų laiškų, petražolės, baziliko.
500 g vištų kepenėlių;
1 svogūno;
1 morkos;
1 skiltelės česnako;
1 v. š. sviesto;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
300 ml grietinėlės;
Druskos pagal skonį;
1 a. š. miltų;
Žiupsnio juodųjų pipirų;
1 v. š. smulkintų žalumynų: krapų, svogūnų laiškų, petražolės, baziliko.
Gaminimas:
Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais, morką griežinėliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame voveraites kartu su svogūnu, morkomis ir pakepiname keletą min. Pagardiname druska ir atidedame į šalį.
Vištienos kepenėles supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, pagardiname druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kepenėles, pabarstome smulkintu česnaku ir pakepiname keletą minučių, kol kepenėlės gražiai apskrus. Pabarstome miltais, sudedame kepintas voveraites, užpilame grietinėle ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Skanu su bulvių koše ir marinuotais ar raugintais agurkėliais.