Šildantis savaitės valgiaraštis: skanu, sotu ir nebrangu

2024 m. rugsėjo 30 d. 18:00
Po kojomis šiugždantys lapai ir rytais nosį gnaibantis šaltukas praneša, kad ruduo prasidėjo ne tik kalendoriuje, bet ir gamtoje. Ar pastebėjote, kad pasikeitę orai daro įtaką ir mūsų valgiaraščiui? Vietoje gaivinančių patiekalų norisi kažko šildančio, tad dalijamės tokiais prekybos tinklo „Iki“ receptais kiekvienai darbo dienai.
Daugiau nuotraukų (1)
„Ruduo ne tik džiugina, bet dalį žmonių ir gąsdina, nes netrukus išlaidų sąrašą papildys sąskaitos už šildymą. Vienas iš būdų sutaupyti – vienu metu gaminti gausesnį patiekalą, kurio užtektų ir kitos dienos pietums. Neteks ruošti kažko naujo ar pietauti mieste“, – sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Kiekvieną savaitę „Iki“ parduotuvėse skelbiamos įvairios nuolaidos ir susiplanavus valgiaraštį iš anksto pagal šias akcijas, pavyks sumažinti biudžetą maistui. Žemiau rasite kiekvienai darbo dienai valgiaraščio idėjas, kurios suderintos su šią savaitę taikomomis nuolaidomis.
Rugsėjo 30 – spalio 6 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele taikomas nuolaidas galite rasti www.iki.lt, „Iki“ mobiliojoje programėlėje arba visose parduotuvėse nemokamai dalinamam informaciniame leidinyje.
Pirmadienis
Jei vasarų neįsivaizduojame be arbūzų, rudenį daugelio širdis užkariauja ryškusis persimonas. Jis ne tik skanus, bet ir labai naudingas sveikatai, nes pasižymi dideliu kiekiu vitamino A (beta karoteno), jame taip pat yra vitamino C, kalio, magnio ir fosfatų. Tiesa, ir daug cukrų.
Nors daugelis persimonus renkasi, kaip desertą, tai gali būti ir puikus vakarienės ingredientas. Pavyzdžiui, pasigaminkite persimonų salotas su mocarela, kiaulienos nugarinės kepsnį su persimonais arba net persimonų duona. Visus šiuos receptus rasite čia.
Persimonus į racioną įtraukti verta ir dėl to, kad šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele persimonai „Sharon“ kainuoja tik 59 centus už vienetą.
Antradienis
Rudens simbolis – bulvės ir dar kartą bulvės. Bulvių plokštainis, bulviniai blynai, bulvių košė... Ką dar įdomaus galima pasigaminti iš šios lietuvių pamėgtos daržovės? Išbandykite švediškų „Hasselback“ bulvių su mėlynojo pelėsio sūrio padažu receptą, kurį rasite čia.
Šis patiekalas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir ekonomiškas – šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele sveriamų bulvių „Clever“ kilogramas kainuoja tik 25 centus. Papildomai sutaupyti pavyks, nes patiekalui reikalingi „Rokiškio naminis“ sviestas šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kainuoja 1,49 Eur, o įvairių rūšių aliejus „Natura“ parduodamas su 40 proc. nuolaida.
Trečiadienis
Savaitės viduryje palepinkite namiškius sočiu mėsišku patiekalu. Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių šviežiai kiaulienai taikoma 20 proc. nuolaida.
Išbandykite vieną iš trijų receptų iš kiaulienos mentės – galite paruošti aromatingą guliašą su porais ir morkomis, kiaulieną su obuoliais normandiškame padaže arba jaukų čili troškinį. Visus tris receptus rasite čia.
Ketvirtadienis
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių „Galinta“ produkcijai taikoma net 40 proc. nuolaida. Galite rinktis iš daugybės rūšių kruopų, ryžių, ankštinių daržovių. Siūlome išbandyti itališkos daržovienės receptą, kurį rasite čia.
Šios daržovienės pagrindinis ingredientas yra pupelės, kurios yra ne tik sočios, nebrangios, bet ir labai naudingos sveikatai. Pupelėse gausu baltymų bei geležies, todėl šios daržovės ypatingai vertingos tiems, kurie nevalgo mėsos. Ši daržovė – ne tik sveika, bet ir universaliai paruošiama: jos puikiai tinka ir į žiemą mėgstamus troškinius ar sriubas, iš jų gaminami netgi augalinės kilmės kepsniai, mėsainių paplotėliai, įvairiausios užtepėlės. Be to, džiovintas pupeles spintelėse laikyti galima net iki trijų metų!
Penktadienis
Paskutinę darbo savaitės dieną virtuvėje praleiskite mažiau laiko, nes galite pasinaudoti puikiais pasiūlymais. Aktyvavus Pigintuvo akciją įvairių rūšių „Dr. Oetker“ šaldytoms picoms taikoma net 50 proc. nuolaidą. Kaip veikia Pigintuvas – sužinokite čia.
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele rasite ir daugiau greitai paruošiamų patiekalų už puikią kainą – keptus lietinius su kumpiu ir sūriu „Pagaminta IKI“ įsigysite su 30 proc. nuolaida, pasaulio virtuvių įkvėptai meksikietiškų patiekalų linijai „Pagaminta IKI“ taikoma iki 30 proc. nuolaida. Taip pat įvairių rūšių trikampiams sumuštiniams „Pagaminta IKI“ ir trijų rūšių konditerijos gaminių linijos „Sveiki“ desertams šią savaitę galioja 1+1 akcija, vieną perkant – vienas produktas nemokamai.
Po tokios vakarienės galite pasimėgauti gardžiu arbatos ar kavos puodeliu, nes šią savaitę „Iki“ parduotuvėse skelbiama kavos ir arbatos fiesta, kurioje taikomos puikios nuolaidos maltai kavai ir kavos pupelėms, tirpiai kavai, įvairiems kavos ir kakavos gėrimams, arbatai ir arbatos tyrėms.
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje ir www.iki.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.