Rikotos ir karamelizuotų kriaušių pyragas
Tešlai reikės:
- 160 g migdolų be odelės
- 190 g miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 100 g šalto sviesto supjaustyto kubeliais
- 1 kiaušinis +1 trynys
- žiupsnelis druskos
- 2 v.š. šalto vandens
Įdarui:
- 500 g rikotos sūrio
- 1 kiaušinis
- 50 g cukraus(jei norisi saldžiau dėkite daugiau)
- 2 v.š. krakmolo
- 1 citrinos sultys +žievelė
- 3–4 vid. dydžio kriaušės
- 120 g rūgštesnio džemo (aš naudojau savos gamybos abrikosų)
- porą šaukštų cukraus bei sviesto kriaušių karamelizavimui
Tešlai sutriname migdolus iki smulkių trupinių. Į gautą masę pilame miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sviestą. Viską sutriname iki trupinių. Pilame kiaušinius ir vandenį ir minkome tešlą. Neišsigąskite, tešla bus trapi. Iš 3/4 tešlos suformuojame pyrago pagrindą, dedame į šaldytuvą.
Įdarui kriaušes supjaustome gabaliukais, beriame į keptuvę kartu su sviestu ir lengvai patroškiname (neleidžiame sukepti). Beriame cukrų ir maišome, kol cukrus ištirpsta ir kriaušės karamelizuojasi.
Rikotos sūrį sumaišome kartu su cukrumi, krakmolu, kiaušiniu, citrinos sultimis ir žievelėmis.
Ant tešlos pagrindo tepame sluoksnį džemo, dedame keptas kriaušes, atsargiai supilame rikotos kremą.
Ant viršaus trupiname likusią tešlos dalį.
Kepame orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje apie 45–50 minutes, kol gražiai paruduoja...
Būtina leisti pilnai atvėsti formoje, skaniausias palaikytas šaldytuve nors keletą valandų.
Skanaus!