Minkštučiai lietiniai: cinamono ir obuolių skonis – užburia

2024 m. rugsėjo 29 d. 10:12
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
 Jeigu ir pas jus pilnos pintinės obuolių, kviečiu išsikepti obuolinius lietinius.
Daugiau nuotraukų (1)
Jie gaunasi minkštučiai ir tas cinamono ir obuolių skonis – užburia.
Iškepiau 8 didelius lietinius.
Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
2 obuolių;
2 kiaušinių;
500 ml pieno;
30 g cukraus;
180 g miltų;
Žiupsnio druskos;
2 v. š. aliejaus;
1 a. š. cinamono.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su pienu, aliejumi, cinamonu, cukrumi ir druska. Įmaišome miltus. Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sudedame į jau paruoštą blynų tešlą. Dar kartelį viską gerai išmaišome. Lietinius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol blynai iškeps ir gražiai apskrus. Patiekiame su šviežiomis uogomis, blynelius apšlakstę medumi ar klevų sirupu. Jeigu norisi pabarstykite cukraus pudra.
Recepto šaltinis: Ig profilis „Stebuklinga virtuvė“
lietiniaiobuoliaireceptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.