Taupios paskutinio rugsėjo savaitgalio valgiaraščio idėjos: taip skanu, kad net seilės varvės

2024 m. rugsėjo 27 d. 10:00
Daugeliui geriausias savaitgalio planas yra gerai pailsėti. Vieni tai daro vaikščiodami gamtoje, kiti mėgaujasi laiku prie televizoriaus, bet visais atvejais – geras maistas yra būtinas poilsio atributas. Dalijamės savaitgalio valgiaraščio idėjomis nuo pusryčių iki vakarienės, kuris suderintas su „Iki“ savaitgalio nuolaidiškėse esančiomis nuolaidomis maisto produktams.
Daugiau nuotraukų (1)
„Daugybė žmonių valgiaraštį planuoja paprastoms darbo dienoms, o į savaitgalio meniu numoja ranka – bus kaip bus. „Iki“ savaitgalio nuolaidiškių akcijos skelbiamos dar pirmadienį, o galioja nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, tad tikrai lengva sugalvoti patiekalus, kuriems prireiks būtent tų produktų, kuriems taikoma ypatingai gera kaina“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Dalijamės receptų idėjomis, kurios suderintos su paskutinį rugsėjo savaitgalį parduotuvėse „Iki“ galiojančiomis nuolaidomis. Visas akcijas sužinokite www.iki.lt arba nemokamai dalinamame leidinyje visose „Iki“ parduotuvėse.
Šeštadienio pusryčiams
Pasikvieskite pasaulio skonius į savo virtuvę. Kartais žmonės išsigąsta kitų šalių patiekalų, neva jie labai egzotiniai įprastiniam skoniui, bet iš tiesų, taip yra ne visada. Išbandykite trijų sumuštinių receptus, kuriuos rasite čia. Šie sumuštiniai ne tik populiarūs Prancūzijoje, Niujorke ir Ispanijoje, bet ir visiškai įprasti mūsų skoniui. Pavyzdžiui, aspaniškas „Bocadillo“ sumuštinis su vytintu kumpiu, troškintomis paprikomis ir šviežiais pomidorais nenuvils nė vieno.
Prie patiekalo sėkmės tiek skonio, tiek ekonomine prasme prisidės ir tai, kad šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse įvairių rūšių vytintiems mėsos gaminiams taikoma net 40 proc. nuolaida.
Šeštadienio pietums
Jei planuojate savaitgalį išvyką į gamtą ar kitus Lietuvos lankytinus objektus, nepamirškite pasirūpinti ir iškyloms tinkamu maistu. Pavyzdžiui, įdarytomis tortilijomis, kurias paprasta valgyti rankomis, o įdaryti galima įvairiausiais būdais. Net devynias įdaro idėjas ir patarimus, kaip patogiai sulankstyti tortiliją galite rasti čia.
Be to, šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele etniniams produktams, tame tarpe ir tortilijoms, taikoma 30 proc. nuolaida.
O jei tingite patys gaminti tortilijas, verta paragauti „Iki“ sezono naujienų – pasaulio skonių įkvėptų meksikietiškų patiekalų. Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse profesionalių konditerių pagamintas „Pagaminta Iki“ buritas su jautieną kainuoja tik 2,99 Eur, o „Pagaminta Iki“ kesadilijos su vištiena tik 2,19 Eur.
Šeštadienio vakarienei
Šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių „Iki“ šviežiai fasuotai mėsai taikoma 20 proc. nuolaida.
Išbandykite nuostabų tiek skoniu, tiek pavadinimu vištienos receptą „Tuokis su manimi“. Tai minkštutėliai vištienos filė muštiniai troškinti grietinėlėje ir pagardinti parmezano sūriu, o visą receptą rasite čia.
Sekmadienio pusryčiams
Gudrybė, kuri paprastus pusryčius pavers savaitgalio pažiba. Pasiruoškite česnakinio sviesto iš anksto ir net paprasčiausias keptas kiaušinis, o prie jo patiekta kvapniu sviestu pagardinta duonelė, pakels patiekalą į kitą lygį.
Česnakinio sviesto receptą rasite čia, o šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių produkcijai „Rokiškio naminis“, tarp jų ir sviestui, taikoma 20 proc. nuolaida.
Sekmadienio pietums
Šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse, kuriose yra šviežios žuvies ledo vitrina, su „Iki“ nuolaidų kortele net penkių rūšių lašišai ir jų gaminiams taikoma 30 proc. nuolaida.
Jei nusibodo tradiciniai receptai su lašiša, nebijokite eksperimentuoti. Siūlome išbandyti tris azijietiškus receptus su lašiša, kurios rasite čia. Verta paragauti lašišos sriubos su azijietiškais makaronais, ant grilio keptos lašišos su terijakio padažu arba lašišos su soja ir imbieru.
Primename, kad visiems etniniams produktams šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele taikoma 30 proc. nuolaida.
Sekmadienio vakarienei
Sekmadienio vakaras – ypatingas laikas poilsiui, tad ir virtuvėje praleiskite kuo mažiau laiko. Ypač, jei tuo pasirūpino prekybos tinklas „Iki“, kuris šį savaitgalį su „Iki“ nuolaidų kortele siūlo įsigyti įvairių rūšių šaldytos produkcijos net su 40 proc. nuolaida.
Parduotuvės šaldikliuose rasite nuo šaldytos picos, šaldytų cepelinų iki šaldytų blynelių, virtinių ar daržovių mišinių, kuriuos paruošite itin greitai. Nebijokite improvizuoti ir pradžiuginkite šeimyniškius kiekvienam jų pasiūlydama po jo mėgstamiausią patiekalą.
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje ir www.iki.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.