Purus ir drėgnas obuolių pyragas: toks skanus, kad nuo stalo dingsta akimirksniu

2024 m. rugsėjo 26 d. 17:33
Elena Kiliauskienė
Ruduo – tai ne tik dargana, lietus ir ilgi rudens vakarai.
Daugiau nuotraukų (2)
Ruduo – tai obuolių pyragų metas, kai visi namai pakvimpa obuolių ir cinamono aromatu.
Šis itin purus, skanus ir drėgnas pyragas, nuo stalo dingsta akimirksniu.
Reikės:
4 vnt. obuolių
200 g miltų
2 kiaušinių 
150 g cukraus
130 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. cinamono žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
Kiaušinius su cukrumi išplakite, tada pilkite su druska ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tada ištirpintą ir atvėsusį sviestą. Viską išplakite iki vientisos masės. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustę skiltelėmis, užpilti cinamono ir įmaišykite į tešlą. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą formą (22–24 cm) ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį. Skanaus!
Elena Kiliauskienė
obuolių pyragasobuoliaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.