Ruduo – tai obuolių pyragų metas, kai visi namai pakvimpa obuolių ir cinamono aromatu.
Šis itin purus, skanus ir drėgnas pyragas, nuo stalo dingsta akimirksniu.
Reikės:
4 vnt. obuolių
200 g miltų
2 kiaušinių
150 g cukraus
130 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. cinamono žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
Kiaušinius su cukrumi išplakite, tada pilkite su druska ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tada ištirpintą ir atvėsusį sviestą. Viską išplakite iki vientisos masės. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustę skiltelėmis, užpilti cinamono ir įmaišykite į tešlą. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą formą (22–24 cm) ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį. Skanaus!
Elena Kiliauskienė