Galima įdėti ir varškės, jei norisi gaivesnio skonio.
Beje, sausainiai be gliuteno „Schar Maria“, panašiausi į tradicinius „Gaidelis“ sausainius.
Pistacijų skonio tinginys be gliuteno
Reikės:
- 400 g arbatinių sausainių be gliuteno
- 200 g sviesto
- 350 g kondensuoto pieno
- 100 g pistacijų pastos
- 100 g smulkintų pistacijų
- rožių vanduo
Gaminimas:
Sutrinam sausainius, išlydom sviestą, pilame į jį kondensuotą pieną bei pistacijų pastą. Pakaitiname ant žemos ugnies maišydami, kol masė pradės tirštėti. Įpilame šlakelį rožių vandens.
Maišom su sausainiais, riešutais ir tada gautą masę dedam ant kulinarinės plėvelės, formuojame norimą tinginio formą.
Suvynioję leidžiame atvėsti kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą 6–8 val., o geriau per naktį.