Tinginys be gliuteno ir kakavos: tokio ypatingo skonio dar neragavote

2024 m. rugsėjo 23 d. 17:44
Julija „Sumac spice“
Labai patiks pistacijų megėjams. Receptas paprastas, visiems puikiai žinomas, tik vietoje kakavos, naudojame pistacijų kremą ir įvairiai susmulkintus pistacijų riešutus.
Daugiau nuotraukų (1)
Galima įdėti ir varškės, jei norisi gaivesnio skonio.
Beje, sausainiai be gliuteno „Schar Maria“, panašiausi į tradicinius „Gaidelis“ sausainius.
Pistacijų skonio tinginys be gliuteno
Reikės:
  • 400 g arbatinių sausainių be gliuteno
  • 200 g sviesto
  • 350 g kondensuoto pieno
  • 100 g pistacijų pastos
  • 100 g smulkintų pistacijų
  • rožių vanduo
Gaminimas:
Sutrinam sausainius, išlydom sviestą, pilame į jį kondensuotą pieną bei pistacijų pastą. Pakaitiname ant žemos ugnies maišydami, kol masė pradės tirštėti. Įpilame šlakelį rožių vandens.
Maišom su sausainiais, riešutais ir tada gautą masę dedam ant kulinarinės plėvelės, formuojame norimą tinginio formą.
Suvynioję leidžiame atvėsti kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą 6–8 val., o geriau per naktį.
tinginysdesertasreceptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.