Obuolių ir slyvų pyragas, kurį pagaminsite per 15 minučių: namai pakvips rudeniu

2024 m. rugsėjo 22 d. 10:05
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Kvepia rudeniu, ne kitaip. Gaivus, drėgnas su švelniai juntama slyvų rūgštele.
Daugiau nuotraukų (1)
Užtuksite gaminant apie 15 min ir papildomai kepimo laikas (40 – 45 min).
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Gaunasi 6 porcijos.
Obuolių ir slyvų pyragas
Reikės:
  • 2 kiaušiniai;
  • 70 g kvietinių miltų;
  • 30 g migdolų miltų;
  • 70 g cukraus;
  • 40 g aliejaus;
  • 120 ml pieno;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis cinamono;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 4 obuoliai;
  • 3 slyvos.
Obuolius nulupame, perpjauname pusiau, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome plonomis skiltelėmis, slyvas nedideliais gabalėliais.
Visus likusius tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį ir su mikseriu gerai išplakame iki vientisos masės. Tešla bus skysta, neišsigąskite. Taip ir turi būti.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame pjaustytus obuolius, ant viršaus beriame slyvų gabalėlius.
Pilame tešlą, barstome cinamonu.
Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min.
Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Skanaus.
obuolių pyragasslyvosobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.