Sodo gėrybių sezonas, tai šiandien kepame mano mėgstamiausią sriubą. Taip, taip, kepame! Vieni sriubą verda, o aš – kepu!
Rudeninė kepta sriuba
Jums reikės:
- Pomidorų
- Svogūnų
- Paprikos
- Česnako
- Rikotos sūrio
- Sultinio
- Persilado prieskonių
- Šviežio baziliko
- Druskos ir pipirų
Daržoves dedame į kepimo indą, česnako galvas pašlakstome apiejumi ir šauname į įkaitintą orkaitę.
Kepu apie 30–40min.
Kai daržovės iškepa, jas perdedame į puodą, tik česnaką išimam, ir sutriname.
Česnakus išspaudžiame, tik atsargiai, nenusideginkit pirštų, nes čia mano klasika (haha).
Negailėdami berkite persilado prieskonių, kelis šaukštus rikotos sūrio ir druskos bei pipirų pagal skonį.
Aš dar įberiu sultinio kubelį, bet jis nebūtinas.
Pagardiname šviežiu baziliku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Tobulai dera su duonos skrebučiu.