Kopūstų salotos pagal V. Kurpienę: gausios vitaminais, pigios ir padedančios reguliuoti svorį (2)

2024 m. rugsėjo 14 d. 09:31
Kopūstų salotos tinka ir į darbą pietums nusinešti, ir lengvai, bet sočiai vakarienei. Ragaukite tokias salotas ir jei norite numesti svorio.
Daugiau nuotraukų (2)
Pirmiausia 8 priežastys, kodėl verta valgyti kopūstų salotas
Šios kopūstų salotos ne tik skanios, bet ir pigios – porcija vienam asmeniui kainuos apie 1,30 euro. Jei sakote, kad valgyti sveikai brangu, – pagalvokite iš naujo.
Tad kiek kainuoja maitintis sveikai? Tai priklauso nuo asmeninių pasirinkimų. Galima pirkti ekologišką lašišą ir ką tik lėktuvu atskraidintus avokadus bei drakono vaisius. Bet galima rinktis kopūstus, kiaušinius, obuolius ir kitus savo šalyje užaugintus produktus. Irgi bus puiku! Tad šis patiekalas ir ekonomiškas kainos prasme, ir palankus talijai bei sveikatai. Išbandykite.
Naudosiu produktus, kurių tikriausiai dauguma turi savo namuose, bent jau mano šaldytuve jų yra beveik visada.
Salotoms reikės (4 porcijoms):
  • 0,8 kg kopūsto
  • 4–5 agurkų (apie 400 g)
  • Virtų kiaušinių baltymų, trynius naudosime padažui. Galima gaminti be kiaušinių, jei salotas gaminsite garnyrui. Kai valgysite kaip pagrindinį patiekalą, tuomet naudokite 2 kiaušinius vienai porcijai. Šiuo atveju 4 porcijos x 2 vnt. = 8 kiaušiniai.
  • 30 g krapų, galima įmaišyti ar užbarstyti ant salotų. Vasarą naudoju šviežius, žiemą – dažnai ir šaldytus.
Padažui reikės:
  • 150 g grietinės (30 % riebumo). Galite rinktis ir 15 proc., tuomet bus dar mažiau kalorijų, bet ar reikia? Jei nevartojate pieno produktų, naudokite šilkinį tofu, tik jam dar reikės arba trupučio acto, arba citrinos sulčių rūgštelei išgauti.
  • 8 virtų kiaušinių trynių
  • 2 mažų skiltelių česnako
  • 2 a. š. garstyčių su kaupu (neaštrių), jei bus aštrios, dėkite mažiau
  • 0,5 a. š. druskos
  • juodųjų pipirų pagal skonį
Sutarkuojame arba plonai supjaustome kopūstus. Dabar jie švieži, bet jei salotas gaminsite žiemą ar pavasarį, juos paglamžykite, padaužykite, kad išsiskirtų sultys.
Šiaudeliais sutarkuojame agurką. Sukapojame virtų kiaušinių baltymus ir krapus.
Virtus trynius sutriname šakute, įdedame kitas padažo sudėtines dalis ir viską permaišome šakute – taip geriausiai susijungia skoniai. Padažą pilame ant daržovių ir gerai išmaišome.
Jei valgysite karštą dieną, įdėkite salotas 15–20 min. į šaldytuvą, kad atvėstų, – bus dar gaiviau. Kitu atveju – tiesiai į lėkštę ir mėgaukitės. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.