Bet man šis maistas, tai toks jaukus, naminis, lyg sena močiutės antklode, kurį sušildo ir pasidaro gera viduj.
Vakar sulaukiau labai daug jūsų žinučių, kad parašyčiau receptą, tad dalinuosi.
Šie kotletai labai sultingi, minkšti ir greitai pagaminami. Masę galima palaikyti šaldytuve 20 min ir tada kepti kotletus, bet aš kepu iškart.
Vištienos kotletai
Reikės:
- 900 g maltos vištienos krūtinėlės;
- 50 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai manų kruopų;
- 2 šaukštai majonezo;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- pagal poreikį česnakinės druskos;
- aliejaus kepimui.
Vištienos filė sumalame.
Į maltą mėsą sudedame sviestą (minkštas turi būti), kiaušinį, manų kruopas, majonezą, prieskonius ir gerai išmaišome. Masė bus minkšta, bet jei norit tvirtesnės mases – palaikykite šaldytuve 20 min.
Formuojame nedidelius kotletus ir kepame keptuvėje su aliejumi, iki kol iškeps.
Valgome su norimu garnyru, bet man skaniausia su bulvių koše, kurią visada plaku su mikseriu ir ji būna minkšta ir puri.