Iki 2013-ųjų, kol tapo ūkininku, M.Kinderis supratimo apie žemės ūkį turėjo tik tiek, kiek sužinojo padėdamas seneliams vežti šieną. Dabar jis – kiek netradicinis ūkininkas, nes ne tik augina galvijus, bet ir rengia kepsnių degustacijas.
„Užuot dirbęs finansų srityje, sukuosi žemės ūkyje ir išlaikau finansų institucijas mokėdamas palūkanas“, – juokėsi M.Kinderis.
Ekologinį limuzinų ūkį Mindaugas turi nuo 2018-ųjų. Tais metais perdirbėjai pradėjo daugiau mokėti už ekologišką mėsą, tai ir paskata gauti sertifikatą atsirado. Tik dabar ir vėl priemoka dingo.
Vis dėlto M.Kinderio veislinių limuzinų ūkis tebėra ekologinis, o neseniai, įveikęs kalną reikalavimų, jis įsirengė ir ekologinį cechą.
Kumpio kepsnys „Tri tip“
Reikės:
- 1 „Tri tip“ kepsnio (apie 900 g)
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. sojų padažo
- 2 v. š. Vorčesterio padažo
- 2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių
- 1 a. š. juodųjų pipirų
- 1 a. š. svogūnų miltelių
- 1 a. š. rūkytos paprikos
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą, Vorčesterio padažą, česnaką, juoduosius pipirus, svogūnų miltelius ir rūkytą papriką.
Įdėkite „Tri tip“ kepsnį į maišelį ir užpilkite marinatu. Susandarinkite maišelį ir šaldykite bent 2 valandas arba per naktį.
Iki vidutinės aukštos temperatūros įkaitinkite grilį.
Išimkite kepsnį iš marinato ir kepkite apie 5–6 minutes iš kiekvienos pusės arba pagal pageidavimą.
Prieš pjaustydami leiskite kepsniui 10 minučių pailsėti, tada supjaustykite plonais griežinėliais prieš skaidulas.