Dar kitaip būtų galima apibūdinti šį pyragą – jo pagrindas yra virtas tiesiog puode.
Suintrigavome? Dalijamės išbandytu receptu.
Nekeptas obuolių ir juodojo šokolado pyragas
Reikės:
- 370 g obuolių be odelės ir be sėklų.
- 100 g juodojo šokolado 86 proc. kakavos
- 80 g avižinių dribsnių
- 60 g kapotų riešutų mišinio
- 50 g kokoso drožlių
- Braškių papuošimui
- 100 ml vandens
Obuolius nuplauname ir sudedame tik „mėsytę“ į nedidelį puodą. Pilame 100 ml vandens ir verdame ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.
Prieš pat pabaigą dedame smulkintą šokoladą ir gerai išmaišome, kai šis pradeda lydytis. Gausite vientisą masę.
Į ją jau išjungus kaitrą dedame: dribsnius, riešutus, kokoso drožles. Ir riešutų ir kokosų drožlių pasilikite papuošimui.
Gautą masę dedame į norimą formą prieš tai į ją įtiesus kepimo popieriaus, papuoškite pagal savo pageidavimus.
Leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą 6–8 valandoms.
Pyragas turi pilnai sustingti. Skanaus!