Netradicinis nekepto obuolių ir šokolado pyrago receptas: teks jungti ne orkaitę, o kaisti puodą

2024 m. rugsėjo 4 d. 17:46
„Sveikazauras“
Receptas
Tokio pyrago kasdien neparagausi – jam pagaminti nereikės įjungti orkaitės. 
Daugiau nuotraukų (1)
Dar kitaip būtų galima apibūdinti šį pyragą – jo pagrindas yra virtas tiesiog puode.
Suintrigavome? Dalijamės išbandytu receptu.
Nekeptas obuolių ir juodojo šokolado pyragas
Reikės:
  • 370 g obuolių be odelės ir be sėklų.
  • 100 g juodojo šokolado 86 proc. kakavos
  • 80 g avižinių dribsnių
  • 60 g kapotų riešutų mišinio
  • 50 g kokoso drožlių
  • Braškių papuošimui
  • 100 ml vandens
Obuolius nuplauname ir sudedame tik „mėsytę“ į nedidelį puodą. Pilame 100 ml vandens ir verdame ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.
Prieš pat pabaigą dedame smulkintą šokoladą ir gerai išmaišome, kai šis pradeda lydytis. Gausite vientisą masę.
Į ją jau išjungus kaitrą dedame: dribsnius, riešutus, kokoso drožles. Ir riešutų ir kokosų drožlių pasilikite papuošimui.
Gautą masę dedame į norimą formą prieš tai į ją įtiesus kepimo popieriaus, papuoškite pagal savo pageidavimus.
Leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą 6–8 valandoms.
Pyragas turi pilnai sustingti. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.