Tik levandų jiedviem buvo negana. Šiame ūkyje Biržų rajono kaime į sceną, stovinčią violetiniuose laukuose, yra lipusi dainininkė Neda, grojęs vienas ryškiausių Lietuvos kamerinės muzikos kolektyvų „Mettis“... „Mes ir norėjome parodyti, kad čia yra puiki vieta ir atmosfera koncertams“, – neslepia Giedrė.
Sužydėjus pirmiesiems dešimčiai arų levandų, į ūkį ėmė važiuoti aplinkiniai, po kurio laiko lankytojams moterys pasiūlė edukacijų. Vis dėlto pavieniai svečiai, aplink violetine spalva ryškiai šviečiant laukams, pas Giedrę ir Otiliją dažniau užsuka pasifotografuoti. Tai verslias moteris pastūmėjo įrengti kavinukę, terasą.
Kavinėje netrūksta patiekalų su levandomis, o vieną tokį Giedrė ir Otilija siūlo išbandyti ir lrytas.lt skaitytojams.
Sviestiniai levandų sausainiai
Reikės:
- 500 g miltų
- 200 gramų sviesto
- 100 gramų miltelinio cukraus
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. džiovintų levandų žiedų
Dubenėlyje iki purios masės išsukite sviestą su cukrumi. Sviestui pradėjus tirpti įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Į kitą dubenį berkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską ir levandų žiedelius, gerai išmaišykite.
Miltų masę per kelis kartus suberkite į sviesto masę, pamaišykite ir baikite minkyti rankomis. Tešla turi būti lipni, svarbiausia – nepadauginti miltų.
Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai kelioms valandoms ar net per naktį.
Stalviršį pabarstykite miltais, iš gabalėlio tešlos iškočiokite norimo storumo lakštą. Jei kočiosite plonai, sausainiai bus trapūs, jei kočiosite storesnius, bus minkštesni.
Spauskite patinkančias formeles ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7–8 minutes, kol sausainiai gražiai patamsės.