Trinta moliūgų sriuba aš tikrai nieko nenustebinsiu, bet derinys su pelėsiniu „Brie“ sūriu ir batatais dar tikrai ne visų ragautas.
Moliūgų sriuboje šis sūris man patinka todėl, kad gerai subalansuoja skonį ir gaunasi puikus balansas mūsų gomuriui.
Šiai sriubai naudojau sviestinį moliūgą, su kuriuo trinta sriuba man visuomet skanesnė.
Trinta moliūgų sriuba su „Brie“ sūriu
Reikės:
1 nedidelis sviestinis moliūgo ( iki 1 kg)
1 didelis batato
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 litro vandens
1 daržovių sultinio kubelio
Ciberžolės
Juodųjų pipirų
Druskos
Aliejaus (kepimui)
„Brie“ pelėsio sūrio (patiekimui)
Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Puode įkaitinkite aliejų ir ant silpnos kaitros trumpai apkepkite svogūnus.
Moliūgą ir batatą supjaustykite nedideliais kubeliais. Batatą sudėkite į puodą, trumpai apkepkite ir sudėkite moliūgus. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir ciberžole. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Tuomet įspauskite česnako skiltelę. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad daržovės būtų pilnai apsemtos.
Įdėkite sultinio kubelį ir virkite, kol batata ir moliūgai taps minkšti (apie 25 min.).
Sutrinkite sriubą trintuvu.
Patiekite su pelėsinio „Brie“ sūrio gabalėliais.