Garsusis Sirijoje esančios ledainės „Bakdash“ desertas – pieno pudingas pagardintas grietinėle, migdolų bei pistacijų riešutais, konservuota kokteiline vyšnia.
Siriškas pieno pudingas „Mahalayeh“
Reikės:
- 2 stiklinių pieno
- 1 stiklinės grietinėlės 35 proc. riebumo
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1/3 stiklinės krakmolo (gluten free)
- Arbatinio šaukštelio rožių vandens
- Arbatinio šaukštelio apelsinų žiedų vandens
Papuošimui reikės:
- Skaldytų pistacijų
- Skaldytų migdolų arba migdolų riekelėmis
- Plaktos grietinėlės
- Konservuotų kokteilinių vyšnių
Visus ingredientus gerai išmaišome, tada verdame ant vidutinės ugnies kol pudingas sutirštės, visada maišydami.
Išvirus supilame į indelius ir papuošiame grietinėle, riešutais ir vyšnią.