Štai puikūs, pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu.
Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu
Porcijos 2.
Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 sauja špinatų;
- 1 skiltelė česnako;
- Alyvuogių aliejaus, kepimui;
- 2 v. š. žalumynų smulkintų;
- 2 v. š. miltų;
- Žiupsnis druskos.
Padažui:
- 1 svogūnas;
- 0,5 l voveraičių;
- 200 ml grietinėlės;
- 30 g sviesto;
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 0,5 a. š. prieskonių padažams;
- 2 v. š. smulkintų krapų ir svogūnų laiškų.
Varškę išsukame su kiaušiniu ir druska. Špinatus ir česnaką pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname špinatus su česnaku. Sudedame į varškės masę. Ten pat beriame smulkintus žalumynus ir miltus. Masę gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame varškėtukus ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, ant silpnos kaitros, kol šie gražiai apskrus ir iškeps.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintą česnaką ir pakepiname, kol šis suminkštės. Sudedame voveraites, pabarstome druska, pipirais ir pakepiname keletą min. Užpilame grietinėle ir patroškiname apie 10 min. Pagardiname smulkintais žalumynais ir padažų prieskoniais.
Patiekiame varškėčius su voveraičių padažu.