Aš nesu didelė šokolado gerbėja, bet šiems sausainiams atsispirti negalėjau.
Iš normos iškepsite 12 – 14 didelių sausainių.
Porcijos 6.
Užtruksite gaminant apie 20 minučių ir kepimo laiką (apie 30 min)
Sausainiai su šokolado gabalėliais
Reikės:
- 125 g kambario temperatūrs sviesto;
- 85 g rudojo cukraus;
- 65 g baltojo cukraus;
- ½ a. š. druskos;
- 1 kiaušinis;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 180 g miltų;
- 2 ¼ a. š. kepimo miltelių;
- 200 g juodojo šokolado.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, ruduoju cukrumi, druska ir vanilinu, kol masė taps puri. Įmušame kiaušinį ir masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Išmaišome.
Šokoladą susmulkiname. 150 g įmaišome į tešlą, likusią dalį (50 g) paliekame pabarstyti ant jau iškeptų sausainių.
Tešlą bent 45 min, dedame į šaldytuvą atvėsti.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, dėliojame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Sausainius šiek tiek spustelname, tarp jų palikdami didelius tarpus, nes kepant sausainiai sparčiai plečiasi į šonus.
Kepame gerai įkaitintoje iki 180 * c t orkaitėje 14 – 15 min.
Ant iškepusių sausainių išdėliojame likusio šokolado gabalėlius.
Recepto šaltinis kulinarinė knyga: Banga Mudėnaitė „Saldumynų banga“