Muhalabija pudingo recepto kilmes šalis yra Irakas. Tačiau Sirijoje dar kitaip vadinamas balouza, pieno pudingas dažnai pagardinamas apelsinų žele.
Apelsinų mahalabija – pieno pudingas su apelsinų žele
Reikės:
- 2 stiklinės pieno
- 1/2 stiklines grietinelės
- 1/4 stiklines kukurūzų krakmolo,
- 1/5 stiklinés cukraus
- 1 valgomasis šaukštas apelsinų žiedų (džiovintų)
- vandens
Apelsinų žele reikės:
- 1 stiklinė spaustų apelsinų sulčių
- 1/5 stiklinės cukraus
- 1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
Pieną, grietinėlę, kukurūzų krakmolą ir cukrų labai gerai išmaišome.
Tada užvirkite ir virdami nuolat maišykite, kol pudingas sutirštės.
Supilkite į indus ir palaikykite šaldiklyje 10–20 min. Tada tą patį padarykite su apelsinų želė. Apelsinų želė užpilame ant pieno pudingo. Bet galite sluoksniuoti kaip įvairiai. Palaikykite šaldytuve per naktį.