Paslaptingas irakietiškas desertas - apelsinų mahalabija: pieno saldumas susitinka su vaisine rūgštele

2024 m. rugpjūčio 26 d. 17:17
Julija „Sumac Spice“
Labai lengvas ir gaivus desertas!
Daugiau nuotraukų (1)
Muhalabija pudingo recepto kilmes šalis yra Irakas. Tačiau Sirijoje dar kitaip vadinamas balouza, pieno pudingas dažnai pagardinamas apelsinų žele.
Apelsinų mahalabija – pieno pudingas su apelsinų žele
Reikės: 
  • 2 stiklinės pieno
  • 1/2 stiklines grietinelės
  • 1/4 stiklines kukurūzų krakmolo,
  • 1/5 stiklinés cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas apelsinų žiedų (džiovintų)
  • vandens
Apelsinų žele reikės:
  • 1 stiklinė spaustų apelsinų sulčių
  • 1/5 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
Pieną, grietinėlę, kukurūzų krakmolą ir cukrų labai gerai išmaišome.
Tada užvirkite ir virdami nuolat maišykite, kol pudingas sutirštės.
Supilkite į indus ir palaikykite šaldiklyje 10–20 min. Tada tą patį padarykite su apelsinų želė. Apelsinų želė užpilame ant pieno pudingo. Bet galite sluoksniuoti kaip įvairiai. Palaikykite šaldytuve per naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.